Universum 01 - pilotní studentský pořad

8. září 2008

Pořad Universum je zaměřený na dění na akademické půdě a ve svém premiérovém dílu jsme se poohlédli postřehem ministra školství Lišky v rámci jeho projevu k začátku akademického roku, nakousli jsme rozhovor se Zdeňkem Horákem o největší studentské organizaci v ČR - Studentské unii ČVUT a nakonec si prozradili, kterak studentský vynález dovolí v budoucnu nabíjet mobilní telefony i během chůze po městě.

Ve Francii přichází revoluční reforma, která zkrátí týdenní výuku ze 26 na 24 hodin, ale zejména přidá ke středečnímu a nedělnímu volnu i sobotu. Více volného času získají pouze žáci bez problémů s výukou, hlásí novinka z Akademického pelmelu. Naše portfolio je široké. Od připojení k internetu, přes vzdělávací programy, organizujeme řadu různorodých akcí a to je teprve začátek.... poodkrývá portfolio největší studentské organizace, Studentské unie ČVUT, její prezident Zdeněk Horák.

Hodinový profilový pořad Universum Vás bude pravidelně týden co týden informovat o aktuálním dění nejen na domácí akademické půdě. Premiérově v pátek od 21 hod., v repríze v neděli od 2 hod..

autor: Pavel Zelinka
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.