Unavený Jágr. Kladenští Rytíři porazili Budějovice 2:0 a získali první body v hokejové baráži

3. duben 2019 07:54

Po čtvrtině baráže už nejsou kladenští hokejisté na posledním místě tabulky, ale bod za postupem. Pomohla jim úterní výhra nad Českými Budějovicemi. Útočník a majitel klubu Jaromír Jágr byl s výkonem spokojený, zároveň se přiznal k velké únavě. 

Rytíři se museli hned v úvodu při vyloučeních Plekance a Kauta bránit v dlouhém oslabení včetně 40 sekund ve třech proti pěti, ale tlaku Motoru odolali. Největší šanci měl už při klasické výhodě Gilbert, ale Cikánek zasáhl. Za Kladno zahrozil poprvé až v deváté minutě Plekanec a vzápětí pálil nebezpečně Nash.

V polovině úvodní části pykali hosté za Kváčovo posunutí branky a Středočeši první přesilovku využili. Z pravého kruhu překonal českobudějovického gólmana přesnou střelou na bližší tyč Melka a ukončil po 131 minutách a čtyřech sekundách půst Rytířů v letošní baráži.

Další možnost měl Plekanec, který bekhendem na Kváču nevyzrál. Neuspěl ani Machač. Za Motor zahrozil Gilbert, ale kladenský gólman situaci vyřešil.

V úvodu druhého dějství si při Pavlinově trestu poradil Kváča s Říhovou ranou od modré čáry a Motor se ubránil i při následném vyloučení Martina Janduse. Ve 31. minutě vyřešil Plekanec přečíslení dvou na jedno s Jágrem, ale Kváča jeho pokus vytěsnil.

Motor se neprosadil při Machačově trestu, při kterém měl možnost zvýšit kapitán Rytířů Strnad, ale v úniku ztroskotal na Kváčově pravém betonu. V 35. minutě Plekanec při přečíslení hledal Jágra, ale ten nebyl v ideální pozici. O chvíli později se už domácí radovali, když se přes stínícího Jágra trefil od modré čáry po ledě Nash.

Nasazení v bojích o extraligu dává slavnému útočníkovi po dlouhé pauze zabrat. "Za prvé je tady strašná únava, je to obrovsky náročné, rozhodně to není na oddych," poznamenal Jágr. 

Další zápas o extraligu se hraje v pátek. 

autor: Marek Augustin | zdroj: ČTK
Spustit audio