Ukázali jsme, že nějakou sílu máme, těší libereckého Pavelku po postupu v EL

7. srpen 2015

České fotbalové celky zvládly úspěšně 3. předkolo Evropské ligy. Jablonec nerozhodila domácí prohra s Kodaní 0:1, na hřišti soupeře vyhrál 3:2 a postupuje. Stejně jako Liberec, který porazil Hapoel Kirjat Šmona i podruhé, v Izraeli vyhrál hladce 3:0. A z části nově budovaný tým tak dosáhl prvního cíle.

„Po úvodním utkání, kdy se na nás snesla docela velká kritika, jsme ukázali, že nějakou sílu máme a herním stylem, který praktikujeme, může být účinný i na evropské scéně,“ těšilo libereckého kapitána a střelce úvodního gólu Davida Pavelku.

Slovan nezaskočily ani klimatické podmínky a suverénně potvrdil postup. Snad poprvé navíc v soutěžním utkání této sezóny neudělali hráči ani jednu zbytečnou chybu.

„Nechci soupeře urazit, ale v lize se potkáváme s těžšími soupeři,“ myslí si autor další branky Slovanu Josef Šural, který stejně jako Pavelka pamatuje i dvě sezóny staré povedené tažení Liberce Evropskou ligou.

„Nakopnuté je to stejně. Netvrdím, že tehdy jsme měli kvalitnější tým, ale byl určitě zkušenější. Letos máme v mužstvu spoustu mladých kluků. Popereme se o to,“ dodává Šural.

„Cíl se posouvá na další kolo. Zase tak budeme říkat, že nás čeká zápas podzimu,“ směje se liberecký kapitán David Pavelka.

Čtěte také

autoři: mva , Petr Hašek
Spustit audio