Ukázali jsme chuť a sílu týmu, těšilo jihlavského gólmana po úspěšném vstupu do baráže

29. březen 2017

Překvapivé výsledky nabídl úvod baráže o účast v hokejové Tipsport extralize. Jak Karlovy Vary, tak Pardubice totiž nevyužily domácí prostředí k tomu, aby si poradily s prvoligovými týmy. Z důležitých výher se tak těší hokejisté Jihlavy a Českých Budějovic, kteří díky tomu zaujali průběžné postupové pozice.

„Byl to první zápas s extraligovým týmem a strašně jsme ho chtěli urvat. Tím, že jsme ten zápas otočili se ukázala síla a chuť našeho týmu, což je důležité,“ pochvaloval si jihlavský gólman Miroslav Svoboda po utkání v Karlových Varech, ve kterém jeho tým třikrát prohrával o gól a přece nakonec ukořistil vítězství 4:3.

„Dvakrát nevstoupíš do stejné řeky, říkali jsme si. Loni jsme tady také začínali baráž a po první třetině jsme prohrávali 0:3. Tomu jsme se chtěli vyvarovat a nakonec to vyšlo nejlépe jak mohlo,“ přidal se útočník Richard Diviš.

Není od věci připomenout, že Dukla v úterním utkání vůbec nepůsobila jako obětní beránek, který jen ustrašeně čeká, s čím na něj sebevědomý extraligový soupeř vyrukuje.

Úsměvy do všech světových stran mohli rozdávat po úvodním kole baráže také hráči českobudějovického Motoru, kteří si odváželi z Pardubic výhru 2:1.

„Baráž bude velice těžká a musíme chytnout začátek. Zápas se hrál ve velkém tempu, takže jsem se docela zapotil. Je to pro mě super zkušenost. Předvedli jsme parádní výkon,“ svěřil se budějovický brankář Petr Kváča, kterému je teprve 19 let.

Čtěte také

Také útočník Motoru Luboš Rob si také vážil toho, že Jihočeši eliminovali soupeřovu snahu zapomenout na chabé výkony z poslední doby.

„Pardubice ve třetí třetině zapnuly a daly do toho všechno. Naštěstí jsme ale vyhráli, což je pro nás obrovská zpruha. Doufám, že to v pátek potvrdíme i doma,“ dodal Luboš Rob.

autoři: apr , jkn
Spustit audio