U Dobříše se skákalo ze 16 metrů do lomu

31. červenec 2006

Odvážlivce, kteří skákali o víkendu do žulovéhové lomu, jste mohli sledovat nedaleko Dobříše. V Hříměždicích se totiž konal už sedmý ročník Mistrovství republiky - Hihgjump 2006. Úkolem závodníka bylo předvést odvážný improvizovaný, to znamená, že porota dopředu nevěděla, co se závodník chystá ze skály o výšce 12, 16 metrů a z houpačky 5 metrů skočit.POSLECHNĚTE SI: Reportáž z High Jumpu

Krásné počasí přilákalo do Hřímeždic opravdu velké množství lidí. Organizátoři jim kromě závodů nabídli i bohatý doprovodný program. Večer vystoupili Apple Juice, United Flavour, Orion, Temperamento a v Red Zone Tall, Indy a Wich s La4, Kuba Soulcheck, Ghonzales a další.

00424919.jpeg
autor: zuf
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.