Tykadla, lucerničky a skvělá zmrzlina. Na Andělu po roce rozdávají radost Světlušky

6. září 2017

Dobrovolníky nadačního fondu Světluška můžete najít v Praze na Andělu a přispět na pomoc nevidomým. O sbírku je zájem od samého rána. Většina z oslovených Světlušku zná, vítají akci s radostí. Světluška se na Anděl vrátila po roce.

U vstupu do metra je černobílý stan se speciálními světluščími suvenýry. Lidé ke stánku světlušky přicházejí od brzkého rána a přidávají se další. Odpoledne jim světluška nabídne i speciální zmrzlinu, její příchuť bude překvapením, loni to byla jahodová s bazalkou.


Stánek Světlušky bude otevřen sedmi do půl osmé večer, mimo kompletní nabídky světluščích sbírkových předmětů se mohou těšit návštěvníci i na doprovodný program v podobě bubeníků Tokhi & The Groove Army a akrobatů na chůdách Long Vehicle Circus. Obě odpoledne přispějí na pomoc nevidomým i ti, kteří si u světluščího stánku pochutnají na výtečné zmrzlině.

Během dnešního dne doprovodí nevidomé s kasičkami herci a herečky. S dobrovolníky po ulici chodí například Veronika Kubařová, která se podle svých slov bojí tmy a všechny, kteří mají problémy se zrakem obdivuje. Světlušky doprovází také moderátorka Radiožurnálu Lucie Výborná.

Světlušky dnes kromě Lucie Výborné a Veroniky Kubařové doplní také Tereza Kostková nebo Jana Strková. U stanu se zítra vystřídá také Nella Boudová a herci Matouš Ruml, Filip Cíl, Igor Orozovič a Jiří Kohout.

Světluščí stan bude na Andělu i zítra od sedmi ráno do půl osmé večer. Dvoudenní akce má upozornit na celostátní sbírku, která startuje příští týden. Lidé budou potkávat dobrovolníky s kasičkami ve tvaru luceren od 11. do 15. září.

autor: eku
Spustit audio