Turisty letos lákají v Dalmácii vyhlídkové lety

22. srpen 2003
Vysílání v Chorvatsku 2009

Chorvatsko v minulých dnech navštívilo na 700 tisíc turistů. Nejoblíbenějšími letovisky v Dalmácii jsou Hvar, Bol, Brela a Dubrovník. Turisté si je mohou prohlédnout také ze vzduchu a to prostřednictvím vyhlídkových letů, které jsou letošní novinkou.

V uplynulých dnech navštívilo Chorvatsko 690 tisíc turistů. Nejvíc zahraničních návštěvníků zakotvilo v Dalmácii a Istrii. Na všech těchto místech bylo ve srovnání s loňskem zhruba o 15 procent turistů víc než loni. K nejpopulárnějším Dalmatským letoviskům samozřejmě patří Hvar, Bol, Brela a Dubrovník.

Turisty stále víc lákají vyhlídkové lety nad Jadranem. Letošní novinkou je vyhlídková trasa nad Dubrovníkem a jihodalmáckými ostrovy. Výchozím místem těchto letů je dubrovnické letiště Čilipi. Zájemci si mohou vybrat hned ze tří variant, které se liší délkou letu, jeho trasou a pochopitelně i cenou. Nejkratší let trvá 30 minut a nejdelší skoro dvě hodiny.

Počasí v Dalmácii

V Chorvatsku bude v sobotu převážně slunečno, na severním Jadranu mírná oblačnost, která se k večeru přesune také do Dalmácie. Ranní teploty od 22 do 27 stupňů, odpolední vystoupí na 31 až 36 stupňů Celsia. Povane slabý proměnlivý vítr.

autor: duv
Spustit audio

Více z pořadu