Tropickou džunglí po kobercích. Na singapurském letišti otevřeli nový terminál

Singapurské letiště Changi je už řadu let po sobě vítězem anket a soutěží, ve kterých cestující hledají nejlepší letiště na světě. A ode dneška jim tam slouží nový, v pořadí čtvrtý terminál. Je považován za nejmodernější letecký přístav světa a dokonale skloubil přírodu a moderní technologie.

Proč je singapurský terminál číslo čtyři takovým hitem? Například díky způsobu propojení nejmodernějších bezpečnostních technologií s odbavovacím systémem. „V terminálu cestující potká relativně málo letištního personálu,“ vysvětluje redaktor David Jakš.

Chytré technologie odbaví zavazadlo, vydají palubní lístek, navedou na bezpečnostní kontrolu a do letadla. Přitom všem se cestující pohybují po příjemných kobercích, klimatizovaný terminál připomínající tropickou džungli zdobí na 350 druhů rostlin a stromů.


Spolu s novým terminálem bude mít celé Changu roční kapacitu kolem 82 miliónů cestujících

V případě potřeby je ale letištní personál vždy na dohled, zvláště pro cestující, kteří mají určitou fobii z létání a upřednostňují osobní kontakt.

Nový moderní terminál nevyzkoušeli celebrity, ale řadoví cestující, kteří přiletěli se společností Cathay Pacific z Hongkongu. Letištní personál je vítal orchidejemi a dokonce na pásech se zavazadly kromě kufrů bylo místo i pro živou kapelu.

autor: daj
Spustit audio