Třinečtí hokejisté se připravují na extraligové semifinále s Plzní

2. duben 2019

Třinec - Plzeň, to je složení semifinálové série play off hokejové extraligy. Začíná prvním vzájemným utkáním ve Werk Aréně ve středu. Třineckým Ocelářům předtím v regionálním čtvrtfinále stačil na postup minimální počet čtyř zápasů s Vítkovicemi. Svěřenci trenéra Varadi tak získali celkem 9 dní přípravy na další sérii.

„Odpočinuli jsme si, potom jsme čtyři dny v kuse trénovali a v neděli jsme dali hráčům den volna, aby se připravili na pondělní trénink, a tím jsme nastartovali to druhé kolo,“ popisuje přípravu na semifinále trenér Václav Varaďa.

O soupeři Třince rozhodovalo poslední sobotní čtvrtfinále Západočechů s Olomoucí. Kdyby Plzeň prohrála, Slezané by se střetli s brněnskou Kometou.

„Samozřejmě jsme se na nějaké hokeje dívali, ale že bych to nějak řešil, to vůbec. V semifinále už není lehkého soupeře, a jestli chceme dojít až na vrchol, tak musíme porazit každého. Týmy se vzájemně hodně znají – my hrajeme útočný hokej, oni taky, určitě si budeme muset dát pozor na jejich šikovné útočníky,“ přidává na adresu Plzně útočník Vladimír Svačina.

A kvality soupeře, který skončil po základní části soutěže jen o bod za Třincem, vyzvedl i trenér Varaďa. „Tým Plzně má velmi dobrou sezónu, skvěle jim chytá brankář a je to kompaktní tým vybavený fyzicky i bruslařsky. Čeká nás těžký soupeř,“ poznamenal Varaďa.

Třinec porazil Vítkovice i počtvrté a je v semifinále play off

Radost třineckých hokejistů

Hokejisté Třince jsou druhým účastníkem semifinále extraligy play off. Úřadující vicemistři v dnešním duelu na ostravském ledě porazili domácí Vítkovice 5:2 a na postup přes severomoravský celek potřebovali minimální počet čtyř zápasů.

Jinak se ale třinečtí soustředí především na sebe. „Myslím, že nás musí zajímat především náš výkon a náš tým, než se dívat na soupeře,“ zdůrazňuje Vladimír Svačina. A doufá, že se nebude hrát přehnaně ofenzivně. Obě mužstva totiž nastřílela v základní části dohromady 331 gólů.

„Doufám, že to bude probíhat jako s Vítkovicemi, že bude padat málo gólů a že budeme hrát poctivě jako s Vítkovicemi, protože to celý tým podal neskutečně dobrý výkon, co se týkalo systému,“ dodal Svačina.

Skvělá defenziva Ocelářů dovolila Vítkovicím ve čtvrtfinále ve čtyřech utkáních jen pět gólů. Jak na to naváže proti Plzni, se dozvíme od středy.

autor: ddp
Spustit audio