Třinečtí hokejisté porazili Plzeň 5:2, dva góly dal Marcinko

11. září 2017

Třinečtí hokejisté ve druhém extraligovém kole přehráli Plzeň 5:2 a dvěma přesilovkovými góly se na tom podílel Tomáš Marcinko. Pro slovenského útočníka to byl třetí a čtvrtý gól v sezoně a je momentálně nejlepším extraligovým střelcem.

„Abych řekl pravdu, já se na to takhle nedívám. Jsem vděčný za každý gól. Ale když dáte gól a nemáte výhru na kontě, tak je to úplně zbytečné,“ říká ke své gólové explozi vysoký útočník.

V předchozích dvou extraligových sezonách dal v 111 zápasech 14 gólů. K vyhlášeným kanonýrům tedy nepatří. Ale teď už dal čtyři góly, tři v přesilovkách a všechny z předbrankového prostoru.

„Snažím se v těch místech pohybovat. Víme, že odtud padá nejvíce gólů. A asi jsem byl ve správný čas na správném místě. A jsem rád za to,“ dodává Marcinko.

Marcinkovu nejen gólovou produkci si pochvaluje i trenér Václav Varaďa. Ostatně zatím to vypadá, že posila z čínského Kunlunu se Třinci vyplácí.

„Dokazuje přesně to, co já jako trenér jsem v něm viděl a co si představuji. Že mu to tam teď padá, je parádní, ale má i jiné atributy, které do týmu vnáší každý zápas,“ říká Varaďa.

Velmi dobrý zápas odehrál v třineckém dresu i obránce Bohumil Jank, při zranění útočníka Erika Hrni však strávil většinu zápasu v útoku. „Nechtěli jsme povolávat z Frýdku-Místku žádného hráče a Bob byl připravený. Myslím, že se s tím popasoval parádně,“ chválil Janka trenér Varaďa.

Jinak si ale ve třetí třetině Oceláři koledovali podobně jako v Brně o komplikace. Za stavu 4:2 trefil plzeňský Gulaš horní tyčku a to střelci Marcinkovi zatrnulo.

„Dotáhli se opět na dva góly, ale už jsme si věřili. A nemohli jsme si dovolit to zase ztratit navíc na domácím hřišti. Měli jsme respekt, ale obavy ne,“ ubezpečuje Tomáš Marcinko.

V úterý čeká na třinecké Oceláře zápas na ledě jihlavského nováčka.

autor: ddp
Spustit audio