Třineckým hokejistům to zatím neklape. Do extraligy vstoupili dvěma porážkami

17. září 2018 06:10

Po prohře ve Zlíně se fanoušci třineckých hokejistů těšili na domácí premiéru a nápravu úvodního nezdaru. První gól sezony na domácím ledě dal kapitán Lukáš Krajíček a vše se v tu chvíli vyvíjelo dobře.

Kapitán Krajíček si sjel před branku na precizní přihrávku letní posily Bukartse a Třinec vedl 1:0. Vzápětí loňský objev Cienciala zvýšil na 2:0 a vše vypadalo optimisticky. Ale Olomouc ve druhé třetině po hrubkách Ocelářů srovnala a nakonec zápas otočila.

„První třetina byla z naší strany velmi dobrá, ve druhé třetině se hra vyrovnala a padly tam nešťastné góly. To se stane. Myslím, že jsme všichni podali bojovný výkon. Je na čem stavět,“ snažil se hledat pozitiva na zpackaném utkání obránce Třince Martin Gernát.

Druhý gól Olomouce zavinil špatnou rozehrávkou třinecký brankář Peter Hamerlík a jak je u něho zvykem, nehledal výmluvy. „Byla to samozřejmě moje chyba, měl jsem ten puk zahrát lépe. Je pravda, že se mi to odrazilo trochu dále, než jsem předpokládal. Chtěl jsem hrát na beka, ale ten jejich hráč to přečetl. Chyba, není moc co rozebírat,“ popsal situaci Hamerlík.

Čtěte takéPardubice porazily Liberec 2:0 a mají první výhru. Stoprocentní jsou Kometa, Litvínov, Olomouc i Vítkovice

Slovenského gólmana podpořil i spoluhráč Gernát. „Každému se něco takového stane. Je nás tam šest, abychom si pomohli. Měli jsme dost šancí na to, abychom to napravili,“ dodal Gernát.

Vzhledem k muzikálu Sněhurka na ledě ve Werk Aréně teď čeká na Oceláře hned pět zápasů venku. „Tým je dostatečně silný na to, aby podával vyrovnané výkony. A myslím, že když se pořádně připravíme, tak určitě máme šanci v každém zápase,“ věří obránce Martin Gernát v úspěšnou sérii na ledě soupeřů.

autor: ddp
Spustit audio