Třinec udolal Pardubice v nájezdech, Vítkovice prohrály s Brnem v prodloužení

14. březen 2018

Po dlouhé základní části a dnech volna během předkola konečně vypuklo čtvrtfinále play off. Vstoupili do něj lépe hokejisté Brna a Třince. Kometa vyhrála ve Vítkovicích v prodloužení. A v šatně Ocelářů je to o to větší úleva, že se povedlo vybojovat první utkání série díky výhře 3:2 nad Pardubicemi až po nájezdech.

„Už jsem se ani nedíval na ty naše střelce a vždycky jsem slyšel, jak tam padl gól... Obrovská euforie. Ale jen na dvě, tři hodiny, závěry bych z toho ještě nedělal,“ říká třinecký brankář Šimon Hrubec.

V nájezdech inkasoval jednou, ale už ho to nezajímá. První výhru přeceňovat nechtěl, ale co hokejisty všeobecně těší, je to, že vyřazovací část konečně začala.

Na pardubických je prý znát, že jsou v euforii po přímém postupu do čtvrtfinále. „To je bez debat. Myslím, že jsme měli úžasnou sezónu. Ten hokej děláme kvůli tomu dnešnímu zápasu, kvůli tomu, co startuje. To je pro každého hráče to maximum,“ říká třinecký Jiří Polanský a je rád, že nejdůležitější část sezony je tady.

HC Vítkovice Ridera – HC Kometa Brno 2:3 po prodloužení

Na druhém stadionu se na branky tak dlouho čekat nemuselo. Tu první si připsali domácí z Vítkovic. V početní výhodě po vyloučení Michala Gulašiho se po Slobodově nahození prosadil dorážkou Ondřej Roman.

V polovině první třetiny si Brněnští dokázali udržet tlak z předchozí přesilovky a vyrovnávací trefu z toho dokázal vytěžit Hynek Zohorna. Ten doklepl za Bartošáka střelu Alexandra Malleta.

Druhá část začala spíše opatrněji, ale i tak každý z týmů přidal po jedné brance. Nejdříve poslal Kometu poprvé v utkání do vedení Hynek Zohorna a v poslední minutě se prosadili v přesilové hře pět na tři vítkovický Ivan Baranka.

Šance sice měly oba celky, ale ani jeden z nich je nedokázal přetavit v góly. Takže se šlo také ve Vítkovicích do prodloužení. V tom rozhodl o vítězství a prvním bodu pro Kometu Marcel Haščák.

autoři: fk , bor
Spustit audio