Třinec při prvním mečbolu neuspěl, podlehl Hradci Králové 1:2 v prodloužení

24. duben 2023 05:20

Hokejisté Hradce Králové dokázali zvítězit ve čtvrtém finálovém utkání play off na ledě Třince 2:1 v prodloužení. Odvrátili tím pro sebe konec sezony a pro Třinec chystané mistrovské oslavy. Stav série je teď 3:1 pro Třinec a stále Ocelářům schází jedno vítězství.

„Měli jsme v prodloužení velikou šanci, nedali jsme a jak se říká – nedáš, dostaneš a přesně to se stalo. Chtěli jsme se radovat s fanoušky tady doma, ale teď nás čeká cesta do Hradce. Odpočineme si a budeme to chtít urvat tam,“ říkal zkušený třinecký útočník Erik Hrňa. S Třincem už získal čtyři tituly.

Čtěte také

Třinec byl v závěru základní hrací doby hodně aktivní, sám před gólmanem Hradce Králové Machovským byl Marko Daňo, ale jediný gól Ocelářů vstřelil obránce Marian Adámek a bylo to málo, přesto měli Oceláři k mistrovským oslavám blízko.

Trenér Třince Zdeněk Moták se v play off snaží šetřit slovy, byl zklamaný, ale pozitivní. „Myslím, že to bylo výborné utkání, vyrovnané. Oba manšafty chtěly urvat ten bod svoji stranu, podařilo se to tentokrát hostím. Hráčům nemohu nic vytknout, pracovali příkladně,“ uvedl Moták.

Přestože má Třinec zkušené mužstvo, první výhra Hradce Králové by neměla Oceláře vyvést z klidu a koncentrace. Ale u trenérů to podle Motáka neplatí. „Nejste v klidu, ani když vedete 3:0. To je takové, že pořád pracujete na tom, abyste mužstvo připravili,“ dodal.

A připravit mužstvo bude muset trenér Třince Zdeněk Moták už na středu, kdy se za stavu 3:1 budou Oceláři snažit v pátém utkání rozhodnout o zisku titulu.

Spustit audio

Související