Třinec porazil Vítkovice 2:1 a vede 3:0 na zápasy

24. březen 2019 21:00

Hokejisté Třince zvítězili 2:1 nad Vítkovice a jsou jeden zápas od semifinále. Mladá Boleslav naopak dokázala porazit Liberec 4:1 a snížila stav série na 1:2.

Domácí si v první třetině zahráli hned dvě klasické přesilové hry. V závěru té druhé našel David Květoň zpoza branky Radoslava Tybora, který zakončil jen do připraveného Šimona Hrubce. Hru proti oslabenému soupeři si následně vyzkoušeli také třinečtí, ale gól v ní nedali.

Prostřední část hry začala lépe pro hosty. Ve 24. minutě totiž našel Milan Doudera na pravém kruhu Michala Kovařčíka, který vstřelil úvodní gól utkání. Ten hostům pomohl a byl jich plný led. Vítkovice se navzdory tomu postupně zvedaly. Ani jeden z týmů ale nevyužil přesilovou hru a v závěru třetiny třinecký Erik Hrňa zblízka přestřelil.

Hokejisté Třince navýšili vedení v sérii proti Vítkovicím na 2:0

Třinec v prvním zápase čtvrtfinále porazil Vítkovice

Hokejisté Třince zvítězili ve druhém čtvrtfinálovém utkání nad Vítkovicemi jasně 3:0. V regionální sérii play off tak vedou už 2:0 na zápasy.

Tři minuty po začátku třetí třetiny se na základě upozornění videorozhodčího prozkoumávalo video. Sudí ale nakonec rozhodl, že puk po pokusu Petra Vrány nepřešel brankovou čáru celým svým objemem. V 50. minutě střílel z první z předbrankového prostoru Rastislav Dej, ale brankáře Hrubce neprostřelil. A tak se o dvě minuty později radovali opět domácí, když Martin Růžička trefil mezeru mezi betony Patrika Bartošáka.

V čase 58:40 stáhli vítkovičtí z branky Bartošáka. Vzápětí byl potrestán dvěma minutami za podražení Martin Adamský. Domácí si vzali oddechový čas anadále nechali svého brankáře na střídačce. Vítkovice tak hrály v šesti proti čtyřem. Snaha domácích přinesla gól, když se střelou mezi betony Hrubce prosadil Šimon Stránský. Bylo to ale 22 sekund před koncem utkání, během kterých Vítkovice další branku přidat nestihly.

„Vypovídá to o tom, jak perfektně hrajeme dozadu, jak skvěle tým hraje. Byl bych rád, kdyby to vydrželo, a stále jsme v každém zápase plnili to, co po nás chtějí. Když to budeme plnit, tak branky dostávat nebudeme,“ pochvaloval si brankář Třince Šimon Hrubec, jak zodpovědně jeho spoluhráči brání.

Třinec tak vede 3:0 na zápasy a již v pondělí může ve Vítkovicích sérii ukončit a postoupit do semifinále.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:

HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 60. Š. Stránský (Trška, Kucsera) - 24. M. Kovařčík (M. Doudera, Cienciala), 52. Martin Růžička (P. Vrána, Werek). Rozhodčí: Pešina, Pražák - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 9833 (vyprodáno). Stav série: 0:3.

Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 26. Vondrka (Kotvan, Skalický), 35. R. Zohorna (Pláněk, M. Látal), 58. Klepiš, 59. Pacovský (P. Musil) - 31. Ordoš (Redenbach, Kolmann). Rozhodčí: Hejduk, Kika - Lučan, Kis. Vyloučení: 5:6, navíc J. Vlach (Liberec) 10 min. Bez využití. Diváci: 4200 (vyprodáno). Stav série: 1:2.

autoři: and , ddp | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio