Třinec ovládl derby s Vítkovicemi. Oceláři soupeře rozmetali 7:1

3. únor 2021 06:40

Třetinu vypadalo ocelářské derby pro hokejisty Vítkovic nadějně. V Třinci vedli 1:0 a díky dvěma přesilovkám a šancím v nich mohli mít i vyšší náskok. Jenže domácí předvedli po přestávce uragán a extraligový zápas vyhráli 7:1.

„Přestali jsme bruslit a soupeři dali strašně moc prostoru. V první třetině vůbec neměl prostor, ale v druhé třetině nám nic nefungovalo, začali jsme couvat. A když takovým hráčům dáte prostor, tak toho umí využít,“ popisoval změnu ve vítkovické hře čtyřicetiletý bývalý reprezentační útočník Zbyněk Irgl.

Třinec dal dva slepené góly hned na začátku druhé části a skóre otočil. Během 40 sekund na přelomu 35. a 36. minuty pak další Oceláři zase dvakrát skorovali na 4:1 a do konce druhé části přidali ještě jednu trefu, dvakrát se radoval slovenský útočník Miloš Roman.

„První třetinu jsme začali velmi špatně. Pak jsme si to řekli v šatně a do druhé třetiny jsme vstoupili s nasazením, jak jsme chtěli. Dali jsme rychlé góly a to rozhodlo. Do třetí třetiny jsme šli za stavu 5:1, měli jsme vedení. Rozhodla druhá třetina,“ poznamenal jednadvacetiletý slovenský talent Miloš Roman.

Třinec po pěti výhrách v řadě zůstává v tabulce druhý o dva body za Spartou, Vítkovice jsou jedenácté.

Spustit audio

Související