Třinec dnes vstoupí v Liberci do finálové série play off hokejové extraligy

18. duben 2019 07:50

Popáté v historii se třinečtí hokejisté probojovali do finále hokejové extraligy. Zatím z toho v derby měření s Vítkovicemi v roce 2011 byl jen jeden mistrovský titul. Připojí Oceláři druhý?

„Do finále postoupil první a druhý tým ze základní části. Myslím, že to bude řežba až do posledního zápasu,“ zamýšlí se před startem finále kapitán Třince Martin Adamský.

Oceláři ve čtvrtfinále potřebovali minimum čtyř zápasů na to, aby přešli přes Vítkovice. Ale v semifinále s Plzní to už byla maximální délka sedmi utkání. Adamský to předpokládal a teď si myslí to samé. „Bude to strašně těžká série pro oba manšafty,“ čeká Adamský.

Třinec se stal prvním týmem v historii samostatné české extraligy, který postoupil v sérii dál, přestože prohrál oba úvodní zápasy na domácím ledě. Tak to bylo v semifinále s Plzní.

Hokejisté Třince jsou ve finále! V sedmém rozhodujícím utkání porazili Plzeň 5:1

Radost třineckých hokejistů.

Třinečtí Oceláři v sedmém utkání semifinálové série porazili plzeňský tým 5:1. Ve finále je čeká Liberec, který v šesti zápasech vyřadil obhájce titulu z Brna.

„To asi už vypovídá o nějakém charakteru v tom týmu. Máme tam skvělou partu, nikdo s nikým nemá žádné spory, nikdo se nad nikoho nevyvyšuje. Klape nám to,“ pochvaluje si brankář Šimon Hrubec, který plánuje po sezoně zamířit do zahraničí.

Lépe by se mu odcházelo s mistrovským titulem. Podle něho je výhodou, že Oceláři začnou ve čtvrtek a v pátek na ledě Liberce. „Oni jsou favoriti a oni musí. Začínáme u nich, možná by to mohla být pro nás výhoda. Sami jsme se přesvědčili, jak to může být ošemetné začínat doma, kdy jsme museli vyhrát a paradoxně jsme prohráli,“ naznačuje Hrubec, že by mohl Třinec podobně zaskočit Liberec.

V základní části sezony vyhráli Severočeši tři ze čtyř vzájemných zápasů.

autor: ddp
Spustit audio