Trenéra Plíška nahradil u fotbalistů Hradce Králové Luboš Prokopec

22. duben 2013

Po porážce s Duklou Praha 0:3 odvolalo vedení fotbalistů Hradce Králové trenéra Jiřího Plíška a na jeho místo povýšilo kouče úspěšné juniorky Luboše Prokopce. „Votroci“ na jaře prohráli v osmi kolech už popáté a na domácí vítězství čekají od poloviny listopadu.

„Plíšek ven!“ neslo se malšovickým stadionem s každým inkasovaným gólem od Dukly hlasitěji. Aby fanoušky Jiří Plíšek lépe slyšel, přesunulo se jich postupně několik desítek na tribunu za střídačkami.

„Člověka nejvíc zklame to, že když jsme na podzim končili, ti samí fanoušci mě nechtěli pustit ze stanu, vyvolávali moje jméno a říkali, jak jsme super, jak to je krásné a jak při nás budou stát,“ hlesl na pozápasové tiskové konferenci zklamaný hradecký trenér.

Když se Plíšek loučil s novináři s tím, že se těší na další pozápasovou konferenci, ještě asi netušil, že ho klubové vedení odvolá. Sám o rezignaci mluvit nechtěl: „Není to o rezignaci, je to o hledání správného řešení s vedením klubu.“

Hradečtí funkcionáři ho zhruba hodinu poté odvolali a na jeho místo dosadili úspěšného mládežnického trenéra Luboše Prokopce, který před dvěma lety po čtvrtstoletí získal s dorostem Votroků mistrovský titul, a nyní jsou hradečtí junioři pod jeho vedením s náskokem třetí v lize.

Jednatřicetiletý Prokopec se tak stal nejmladším trenérem v historii nejvyšší soutěže. Jednoznačným úkolem je pro něj záchrana první ligy v Hradci Králové.

autoři: jsu , ber
Spustit audio