Trenér Viktorie Plzeň Adrián Guľa: Budu dělat s hráči, kteří se chtějí zlepšovat

7. leden 2020 09:35

Viktoriáni zahájili zimní přípravu pod vedením nového trenéra Adriána Guľy. Čtyřiačtyřicetiletý Slovák nahradil na lavičce druhého týmu ligové tabulky Pavla Vrbu.

„Jsme šťastný, že jsem trenérem Viktorie Plzeň. Ty výzva přišla v pravý čas. Cítil jsem, že pokud ten zájem je, že se můžu posunout do takového velkého klubu jako je Plzeň. A věřím, že to bude úspěšná etapa,“ řekl Adrián Guľa, který už hovořil i se svým předchůdcem Pavlem Vrbou. „Je mi lidsky velmi blízký. Byl otevřený a snažil se mi pomoci. Jsem za to rád.“

Trenér Guľa přichází do Plzně s pověstí ambiciózního kouče, který preferuje moderní metody. „Budu se snažit dělat naplno a budu dělat s hráči, kteří chtějí pracovat. Jsou otevření, přístupní a chtějí se zlepšovat. A není žádný věkový limit. Rád jsem vždycky dělal s hráči, kteří už mají zkušenosti, zvláště reprezentační a to mě čeká i tady v Plzni,“ popsal bývalý kouč slovenské reprezentace do 21 let.

Adrián Guľa bude pracovat se stávajícím kádrem. Jedinou novou tváří je Chorvat Marko Alvir. Z hostování se vrací Pavel Bucha, Milan Havel či Pavel Šulc. „Dostanou šanci a prostor. Uvidíme, jakým způsobem se bude vyvíjet Herc, který zatím nebyl tolik vytížený. Bude to záležet na něm,“ doplnil nový trenér.

Krmenčík nikam neodchází

O žádném odchodu se zatím nehovoří. Přestup střelce Krmenčíka do Itálie není aktuální a definitivní není ani konce kariéry gólmana Matúše Kozáčika. „Nejprve vsadíme všechnu energii do hráčů, kteří jsou k dispozici a potom uvidíme, zda bude potřeba povolat posily zvenku,“ řekl Guľa.

Laťka je v týmu, který za posledních deset let vybojoval 5 titulů a třikrát hrál ligu mistrů, nastavená vysoko. Podzimní výkony vedení klubu příliš neuspokojovaly, takže se od Adriána Guľy očekává změna v herním projevu. „Každý trenér chce hrát útočně, ale zároveň vyváženě. Nejsem výjimka. Chci více využívat křídelní prostory a rychleji reagovat po ztrátě míče.“

V sobotu 18. ledna nastoupí Viktoria v Luční ulici proti tradičnímu soupeři z Ústí nad Labem, ve čtvrtek 23. ledna potom čeká viktoriány dvojzápas. Nejprve od 11 hodin proti Viktorii Žižkov, od 14:00 proti Sokolovu. V pondělí 27. ledna tým odcestuje na herní soustředění do španělského letoviska Estepona. Na programu jsou hned čtyři přípravné zápasy.

autoři: Vladislav Janouškovec , iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio