Trenér Svědík by měl skončit v Mladé Boleslavi. Klub o jeho osudu rozhodne v pondělí

11. srpen 2017

U fotbalistů Mladé Boleslavi končí podle deníku Sport trenér Martin Svědík. Měl by se tak stát prvním odvolaným koučem v novém ligovém ročníku. Klub by se měl situaci ohledně svého kouče věnovat nejdříve v pondělí.

Fotbalisté Mladé Boleslavi nedokázali postoupit ze třetího předkola Evropské ligy, kde vypadli s albánským Skenderbeu Korce a vstup do ligy se Středočechům také nevydařil. Porážka se Spartou 0:1 ve druhém kole se s trochou nadsázky dala čekat, ale nezdar s nováčkem z Olomouce v prvním kole byl překvapivý.

Právě tohle utkání je podle deníku Sport jablkem sváru. Martin Svědík měl údajně s předstihem prozradit trenéru Olomouce Václavu Jílkovi sestavu, ve které Mladá Boleslav proti Hanákům nastoupí. Vedení středočeského klubu se k celé záležitosti nechce vyjadřovat. „Soustředíme se na nedělní utkání v Karviné. O osudu trenéra se rozhodne během příštího týdne,“ řekl Radiožurnálu tiskový mluvčí Boleslavi Jiří Koros.

Jílek: Celá věc je vykonstruovaná
Schůzka s vedením a realizačním týmem by se měla podle informací Radiožurnálu uskutečnit v pondělí. K inkriminovanému rozhovoru mezi Svědíkem a Jílkem mělo údajně dojít na srazu reprezentace do 20 let, který byl v červnu.

Od té doby odehrála Mladá Boleslav celou přípravu, včetně ostrých zápasů v kvalifikaci Evropské ligy. V posledních dvou duelech před utkáním s Olomoucí nastoupila v totožné sestavě jako proti Sigmě. S jedinou výjimkou. Zraněného Přikryla nahradil Jánoš.

Možnost, že by Jílkovi Svědík sestavu prozradil, vyloučil sám trenér Hanáků. „Naprostý nesmysl a holá lež. Celá věc je vykonstruovaná a nezakládá se na pravdě,“ sdělil Radiožurnálu Jílek. O tom, zda trenér Svědík v Mladé Boleslavi skončí a proč, se tak veřejnost dozví nejdříve v pondělí.

autor: pka
Spustit audio