Trajekty podraží: Jadrolinija zvyšuje ceny o 10 procent.

13. červenec 2005
Vysílání v Chorvatsku 2009

Dopravní lodní společnost Jadrolinija zdraží od tohoto pátku jízdenky. Vedení společnosti to vysvětluje rostoucími cenami ropy. Například na frekventované lince Split - Supetar zaplatíte za běžnou jízdenku o 2 kuny víc, nově 25 kun. Cena za vozidlo se zvýší ze 106 na 117 kun. Pokud se vydáte z ostrova Krk na Cresu, bude vás cesta stát 14 kun a za přepravu auta zaplatíte 99 kun. Tyto ceny budou platit až do konce letní sezóny.

Téměř 134 000 aut projelo během víkendu po nové dálnici Záhřeb - Split. Na mýtném se vybralo takřka 10 milionů kun. Mezi nejkritičtější místa nové dálnice patří tunel Svety Rok. Dvouproudová silnice se tam zužuje na jediný pruh v každém směru. U vjezdu do tunelu se v sobotu kolem poledne vytvořila až dvanáctikilometrová kolona. Dopravní komplikace trvaly až do večera. Správa silnic předpokládá, že stejná situace bude opakovat i tento víkend.

Do pátku 15. července máte poslední možnost navštívit výstavu plakátů v galerii Arsenal ve městě Hvar. Jejím tématem jsou přírodní a kulturní bohatství Chorvatska. Prohlédnout si tu můžete fotografie 4 autorů. Na některých jsou zachycena města, jiný autor se pro změnu soustředil na přírodní krásy, jako jsou Modrá jeskyně na ostrově Biševo či levandulová pole na Hvaru. Vstupné na výstavu je 10 kun.

Kurzy zahraniční měny dnes uvádějí, že za 100 korun dostanete ve Splitské bance 22 kun a 75 lipa. Euro směníte za 7 kun a 22lipa.

Ceny benzínu zůstávají stejné jako v úterý. Za litr benzínu Euro 95 zaplatíte 7 kun a 75 lipa a litr nafty vás bude stát 6kun a 96 lipa

Počasí v Dalmácii:
Na Jadranu bude ve čtvrtek 14. 7. převážně slunečno. Vítr bude slabý od severozápadu a také mírná bura. Noční teploty 18 až 22, nejvyšší denní 25 až 30 stupňů. Teplota Jadranu při pobřeží je 23 stupňů, u Šibeniku o stupínek méně.

autoři: blč , mvo
Spustit audio

Více z pořadu