Tragédie na RallyShow Uherský Brod: čtyři mrtví a tři zranění

10. listopad 2012

Neštěstí se stalo v sobotu odpoledne u vesnice Lopeník. Závodní auto zřejmě narazilo do stromu a odrazilo se mezi diváky.

„Na místě byli čtyři lidé mrtví, z toho jedno dítě. Další tři lidé jsou zranění a jsou převážení do nemocnice ve Zlíně a Uherském Hradišti,“ uvedl po nehodě mluvčí záchranky Zlínského kraje Petr Olšan.

„Podle těch informací, které máme, měl jeden z jezdců vyjet mimo trať, narazit do stromu a od něj se dál odrazit. Záchranáři se samozřejmě sjíždí na místo, snažíme se dát dohromady posttraumatický intervenční tým, který by poskytl první psychologickou pomoc jak přítomným lidem, tak i rodinným příslušníkům lidí, kteří zemřeli,“ řekla po 15. hodině mluvčí zlínské policie Jana Macalíková.

Policisté také zjišťují, zda oběti stály na vyhrazeném místě nebo někde jinde. Ověřovat budou i to, jak byla trať zajištěna. Samotná posádka havarovaného vozu zůstala nezraněna. Podle některých spekulací vozu před nárazem do stromu vytekla brzdová kapalina. Vedení RallyShow soutěž ukončilo.

autoři: pes , tet
Spustit audio