Tradiční výstavu hub opět hostí českobudějovické výstaviště

17. říjen 2013

Tradiční výstava hub, kterou každoročně pořádá Jihočeské muzeum, se i letos uskuteční na českobudějovickém výstavišti. A to v rámci Hobby Podzim 2013. Jihočeské muzeum je totiž dosud v rekonstrukci.

„Protože je budova v Dukelské ulici stále ještě v rekonstrukci, tak jsme využili nabídku Výstaviště České Budějovice a výstavu jsme stejně jako vloni i letos přesunuli tam. Nicméně příští rok touto dobou už budeme pravděpodobně v nově zrekonstruované budově,“ řekla Českému rozhlasu mluvčí muzea Hana Švejkarová.

Výstava hub bude k vidění od čtvrtka až do neděle v rámci Hobby Podzim v pavilonu R1. Návštěvníci si mohou prohlédnout aktuálně rostoucí houby, navštívit přednášku odborníka nebo si své úlovky ověřit v poradně pro houbaře. Výstavu doprovodí ještě speciální program.

„Edukační program se zaměřuje na malování, kreslení, ale i práci s pracovními listy, to znamená, že se zúčastění i ledasčemu naučí. Věnovali jsme tomu skoro polovinu sálu, takže bude opravdu zajímavé se něco dozvědět touto zábavnou formou,“ doplnila Hana Švejkarová.

autor: kbch
Spustit audio