Tom Odell nebo Tata Bojs. V Praze začíná Metronome festival

22. červen 2018

Praha už tradičně třetí víkend v červnu ožije hudbou. Kromě United Islands začíná v metropoli už potřetí i Metronome festival. Ten letos přiveze elektronické hvězdy Chemical Brothers a Massive Attack nebo Johna Calea. A vystoupí i mladý zpěvák, kterému se přezdívá novodobý Elton John – jmenuje se Tom Odell.

Před týdnem Tom Odell vydal první singl z chystané desky naplánované na letošní léto. Do Metronome festivalu už ji vydat nestihl, singl If You Want Love Somebody ale večer na holešovickém Výstavišti určitě zazní.

Hudební program odstartují v pátek ve čtyři hodiny na Park Stage Prago Union a chvíli na to koncertem kapely Umakart začne narozeninová oslava Tata Bojs.

„Počítám, že na podiu se objevím spíše jako gratulant přes ten Umakart, gratulant sám sobě,“ směje se Dušan Neuwerth, kytarista Umakartu a zároveň zvukař Tata Bojs. Ti po britských legendách elektronické hudby Massive Attack uzavřou páteční program Metronome festivalu.

Fanoušci si poslechnou průřez třicetiletou tvorbou Tata Bojs a několikrát budou moct rozhodnout i o tom, jakou skladbu muzikanti zahrají. „Zkusíme nazkoušet šest starých vykopávek,“popisuje Milan Cais.

Souběžně s Metronomem začíná v pražském Karlíně i spřátelený festival United Islands. Hlavní hvězdou jsou letos britší Arcane Roots, v pátek vystoupí například David Koller nebo belgičtí Faces On TV.

autoři: Vojtěch Koval , prh
Spustit audio