Tom Odell exkluzivně: Před Metronome Festivalem desku vydat nestihnu

Už za týden v pražských Holešovicích odstartuje třetí ročník Metronome Festivalu. Jednou z hlavních hvězd festivalu je i britský zpěvák Tom Odell. Ten na konci loňského roku oznámil, že letos v létě vydá své třetí album a čekalo se, zda jeho uvedení vyjde na vystoupení v Praze.

V exkluzivním rozhovoru pro Radiožurnál zpěvák Tom Odell potvrdil, že deska do začátku Metronome festivalu ještě nebude hotová. Fanouškům tak alespoň posílá nový single If you want to love somebody.

Proč fanoušci museli tak dlouho čekat na první single z nové desky?
Poslední album jsem vydal v roce 2016 a do konce loňského roku jsme byli na turné. Když se tak za tím ohlédnu, tak je to velmi málo času. A když něco chcete udělat pořádně, podle svých představ, chvíli to trvá. Takže to není žádná rebelie nebo záměr. Vypadá to, že mi to trvalo dlouho, ale mně to tak úplně nepřipadalo.

Přemýšlíte nad tím, jak fanoušci novou desku přijmou?
Abych byl upřímný, snažím se nad tím moc nepřemýšlet. Nechci kvůli tomu být nějak úzkostlivý. Jsem nadšený, že lidé uslyší moji hudbu – ať se jim bude líbit, nebo ne. Já doufám a myslím si, že bude. A nějakým špatným hodnocením nedávám moc velký význam. V dnešní době, na sociálních sítích, může být kritikem kdokoliv. Takže to ani moc nesleduju.

Tom Odell na Metronome Festivalu vystoupí v pátek 22. června od 19:15 na hlavní scéně.

Komentovat vaši tvorbu může každý. Je to pro muzikanty obecně těžší?
Ne, řekl bych, že je to dneska možná dokonce lepší. Protože když kapela před dvaceti, třiceti lety vydala album, jediná recenze ho mohla úplně shodit – přitom je to jen názor jednoho člověka! Nějaký hudební magazín desku zkritizoval a nikdo si ji pak nekupoval.

Dneska už to tak nefunguje. Dostanete špatnou recenzi, ale lidi si to stejně poslechnou. Najdou si skladby na Youtube a Spotify. Než si je stáhnou, můžou si je poslechnout online. Řekl bych, že je to takhle možná trochu demokratičtější.

Do Metronome Festival Prague zbývá týden

Letošní ročník Metronome festivalu odstartuje již v pátek odpoledne. Na festivalu budou celkem čtyři hlavní scény a bohatý doprovodný program. Největší Metronome Stage, nabídne nejočekávanější interprety obou večerů, a to Massive Attack, kultovní The Chemical Brothers či Toma Odella.

Radio Wave New Stage na festivalu Metronome nabídne alternativní mladé interprety jako jsou Communions nebo Ventolin.

Dále se návštěvníci mohou těšit na ČT Park Stage s Johnem Calem z The Velvet Underground, Davidem Byrnem z Talking Heads nebo premiérou Sexy Dancers po dvaceti letech. Na kryté Moon Stage proběhne velkolepá oslava třicátin Tata Bojs či party s Faithless DJ setem.

Prohlédněte si podrobný program festivalu:

autoři: Vojtěch Koval , jaw
Spustit audio