Titul bych chtěl ještě jednou vyhrát, hlásí Radivojevič. V extralize dostane možná poslední šanci

10. duben 2017

Masarykův pohár pro vítěze nejvyšší hokejové ligy může mít stejného držitele jako loni. Liberec nedělním vítězstvím v Chomutově ukončil semifinálovou sérii a ve finále bude obhajovat titul proti Kometě Brno. Možná poslední šanci na velkou trofej dostane slovenský útočník Bílých Tygrů Branko Radivojevič.

„Člověk nikdy neví, kdy bude hrát finále. Když už v něm jsme, je třeba ho vyhrát,“ hlásil po vyřazení Chomutova kapitán hokejového Liberce Branko Radivojevič. Sám dobře ví, že rozhodující sérii nehraje člověk každý rok. V posledních dvou letech do ní sice pokaždé pronikl, ale předtím na podobnou účast čekal marně. Zejména mladším spoluhráčům v šatně zdůrazňuje, aby si zápasy s posledním soupeřem v sezoně užili.

Nikdy totiž nemohou vědět, jestli náhodou nehrají poslední finále ve své kariéře. „Minulý rok byl krásný, letos si vítězství chci ještě jednou zopakovat,“ nechal se slyšet šestatřicetiletý rodák z Piešťan. Favorita podle něj poslední série hokejové extraligy mít nebude, i když postavení týmů po základní části staví do pozice větších očekávání právě Severočechy.

Cesta Liberce do finále extraligy byla mnohem obtížnější než v loňském ročníku. Bílí Tygři tehdy vyprovodili ve čtvrtfinále Chomutov a v semifinále Mladou Boleslav ve čtyřech zápasech, tedy nejkratším možném termínu. V aktuální sezoně dostali více zabrat. Plzeň a naposledy opět chomutovští Piráti dotáhli vítěze základní části až do šestého duelu.

„Letos hrajeme pravé play-off. Bijeme se jeden za druhého. Loni jsme měli spoustu času na regeneraci,“ přiznal Radivojevič, že ročník 2015/16 byl z pohledu Severočechů poněkud snazší. První dvě kola mu prý ani nepřišlo, že hraje vyřazovací část.

Program finále hokejové extraligy
1.z: Liberec - Brno (14. dubna v 17:20)
2.z: Liberec - Brno (15. dubna v 17:00)
3.z: Brno - Liberec (18. dubna v 17:20)
4.z: Brno - Liberec (19. dubna v 17:20)

V 36 letech se pro dvojnásobného medailistu z mistrovství světa jedná možná o poslední sezonu v jeho kariéře, nebo alespoň v české nejvyšší soutěži. I když podobnými spekulacemi se nechce před sérií s Brnem příliš bavit. „S tím přišla slovenská média. Soustředím se na finále, pak se všichni dozvědí, jak to bude,“ uvedl rezolutně.

Další krok vstříc obhajobě může Liberec i s Radivojevičem v sestavě učinit v pátek, kdy v 17:20 startuje na severu Čech finále proti Kometě Brno.

autoři: dak , sob
Spustit audio