Titul Biatlonistky roku získala mistryně světa Markéta Davidová. Nadějí roku se stal Mikuláš Karlík

19. listopad 2021

Svaz českého biatlonu v pátek 19. listopadu uspořádal tiskovou konferenci před nadcházející olympijskou sezonou. Součástí brífinku bylo i vyhlášení ankety Biatlonista roku, ve které uspěli trenér Michael Málek, dvojnásobný medailista z mistrovství světa juniorů Mikuláš Karlík a mistryně světa Markéta Davidová.

„Musím poděkovat Markétě za titul mistryně světa. V určitých směrech byla uplynulá sezona úspěšná a v určitých méně. Byla to ale přechodná sezona – hlavně v kategorii mužů. Skončil poslední mohykán staré generace Ondřej Moravec a plně nastupuje generace nová, kterou reprezentuje Mikuláš Karlík.Doufáme, že biatlon bude pořád v nejvyšších patrech,“ řekl ještě před samotným předáváním ocenění prezident svazu Jiří Hamza.

Výsledky ankety Biatlonista roku:

Trenér roku: Michael Málek

Naděje roku: Mikuláš Karlík

Biatlonista roku: Markéta Davidová

 

„Titul Markéty je pro nás hrozně cenný a vzhlížíme k olympijské sezoně. Jediné, co si můžeme přát je, aby sportovci zůstali zdraví a mohli soutěžit,“ doplnil Hamza.

Podle trenéra mužské reprezentace Ondřeje Rybáře se čeští biatlonisté musí soustředit hlavně na nadcházející závody Světového poháru. „Bude se tam bojovat o olympijská místa. Sportovci dělali, co mohli. Myslím si, že se všichni na sezonu snažili připravit a dřeli naplno.“

Markéta Davidová, která v minulé sezoně získala titul mistryně světa ve vytrvalostním závodě a na mistrovství světa v biatlonu na kolečkových bruslích získala tituly hned dva, má za sebou ještě jeden vrchol sezony – zvládla úspěšně odstátnicovat na České zemědělské univerzitě. „Jsem ráda za to, že jsem to zvládla. Jsem ráda, že jsem nemusela prodlužovat školu a děkuji moc univerzitě za podmínky, které mi připravila, protože bez toho by to nešlo,“ řekla biatlonistka.

autor: vla

Související

Sledujte nás