Tip pro celou rodinu: Den řemesel v Kryštofově Údolí 17. listopadu

11. listopad 2019

Divadélko Kordula, historické tance Greensleves, odpoledne kapela Spolktrio, soutěž "Namaluj andílka" a další. To vše ve starém podstávkovém domě. Akce je zdarma.

Přijďte si užít kreativní den a nechte děti obdivovat stará řemesla. Vyrobte si šperk, malujte na keramiku, staňte se mýdlařem. Čeká vás také zdobení perníčků, malba na sklo, malba na látku, výroba svíček ze včelího vosku a určitě ještě něco navíc.
V neděli 17. listopadu od 9. do 17. hodiny můžete zavítat s celou rodinou do malebného Kryštofova Údolí. Opět bude připravená výtvarná soutěž pro malé i velké o pěkné ceny. Kromě toho si zde budete moci prohlédnout 250 let starou roubeno-hrázděnou budovu, a pokud bude pěkné počasí, užít si můžete posezení u staré stodoly a užít si tak sváteční nedělní den.

Dům řemesel v Kryštofově Údolí

Dům Řemesel je památkově chráněná budova v centru Kryštofova Údolí. Pořádají se zde výstavy obrazů, keramické kurzy pro děti i dospěláky, dílničky pro příchozí a jiné aktivity.
A jak uvádí organizátorka akce Tereza Michálková: „Když vejdete dovnitř, dýchne na vás staročeská atmosféra. Malovaná keramika, ruční výrobky, vystřihovánky v oknech a roztopená kamna."

Během Dne řemesel v Kryštofově Údolí si můžou lidé vyzkoušet řemesla "na vlastní ruce", třeba malování na keramiku, výrobu svíček, mýdel či šperků
Interiér Domu řemesel v Kryštofově Údolí
autoři: Tomáš Beneš , reČRoL
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.