Theresia Brandlová má recept na dlouhověkost. Ve 105 letech zvládla maturitu

Sny si můžete splnit v každém věku a ani stáří nemusí být překážkou. Tak jako Theresia Brandlová z americké Pensylvánie, která na stará kolena toužila po nedodělané maturitě. Sen se jí skutečně splnil a to přesto, že školní docházku si odbyla před víc než osmdesáti lety. Čerstvá maturantka totiž oslavila už sto páté narozeniny.

Theresia Brandlová do školy chodit nemusela, ve svém věku by s náctiletými studenty asi jen těžko držela krok. Školu ale měla už rozestudovanou, a tak se jí její dlouholetý sen rozhodlo splnit sdružení Twilight Wish.

„To je nezisková organizace, která se snaží pomáhat seniorům a na stará kolena jim plnit jejich přání,“ vysvětluje Matěj Štýs ze zahraniční redakce. Theresia Brandlová tak získala vysvědčení z jedné pensylvánské střední školy. A rodina jí pak zařídila i oslavu s talárem, absolventskou čepicí i speciální výzdobou.

Maturantka na ní televizi CBS také prozradila svůj překvapivě jednoduchý recept na dlouhověkost. „Prostě žiju, sleduju hlavně fotbal a míčové hry,“ říká Theresia Brandlová.

Prozradila, že jí tehdy dala rodina na vybranou. Buď se bude dál učit a dokončí školu, nebo zůstane doma a bude pomáhat matce s domácností. Paní Brandlová se rozhodla pomáhat rodině. Svého rozhodnutí sice později litovala, ale do školy se už nevrátila.

autoři: jch ,
Spustit audio