Tereza Voříšková: Talentovaných hereček je hodně. Tahle profese je ale nejvíc o štěstí

10. březen 2016

Pracovala s klidnými režiséry a v komorním prostředí, ale zažila také megalomanské pojetí natáčení ve Spojených státech. Herečka Tereza Voříšková podle svých slov ráda střídá velký svět s tím malým.

Kariéra herečky je prý z 50 % závislá na agentovi nebo agentce. „Agent, to je technická věc. Bez Michaly si nedokážu představit svůj život,“ vysvětluje. V Česku je sice podle jejích slov hodně talentovaných hereček, ale ne všechny se prosadí. „Talentované jsme všechny stejně, ale herecká práce je nejvíc o štěstí, což je absurdní a srandovní,“ zamýšlí se.

Tereza Voříšková v rozhovoru s moderátorkou Lucií Výbornou vzpomíná na natáčení seriálu Missing ve Spojených státech. „Všech 40 herců zkoušelo v hotelu. To se pak promítalo producentům v jiném městě,“ uvádí příklad. Naopak natáčení televizního seriálu Modré stíny se neslo v klidnějším duchu. „Neměli jsme luxus času, ale zkoušeli jsme,“ popisuje.

Tereza Voříšková, herečka

Zažila také natáčení, během něhož z ní německý režisér trhal oblečení. „Chtěl, abych byla nahatá, já jsem ale nechtěla a měla jsem to i ve smlouvě,“ nastiňuje nelehké herecké začátky. Někdy ovšem podobné extrémy vítá. „Vybičuje vás to k něčemu novému. A mám ráda lidi, kteří vědí, co chtějí,“ uznává.

Připomíná navíc, jaké má štěstí, že se každý den probudí s pocitem štěstí a raduje se z práce. „Chci se učit, točit, hrát,“ tvrdí dychtivě. K herectví přistupuje podle svých slov poctivě. Není však v jejích silách odhadnout výsledek. „Ale za každou věcí, kterou jsem dělala, stojím. Každá mě něco naučila,“ tvrdí.

autor: šše
Spustit audio