Teplice drží formu, vyhrály na Slavii 7:0

19. srpen 2013
Zprávy

Fotbalisté Teplic jsou v nové sezóně jako vyměnění. Po loňském boji o záchranu tentokrát ještě neprohráli – v 5. kole dokonce vyhráli na Slavii 7:0. Další vršovický tým Bohemians 1905 remizoval se Slováckem 1:1.

Teplice byly lepší než domácí, navíc se jim povedly dvě standardní situace – po rohu se trefil Táborský, po přímém kopu Jablonský. Severočechům poté pomohl ke štěstí stoper Bortel, který poslal slabou malou domů a Mahmutović přidal další branku.

Největší bolestí je pro Slavii hlavně ztráta nejlepšího hráče Karola Kisela. Ten dostal žlutou kartu za faul a také za následné protesty a tím pádem bude kvůli červené kartě chybět i v dalším utkání. Kisel tak už ani nemusel sledovat, jak Matula přidává čtvrtou branku po rohovém kopu, ani jak Mahmutović utekl obraně a přidal pátý gól.

Hattrick Mahmutoviće a gól Ljevakoviće jen potvrdily demolici sešívaných.

Bohemians se po přímém volném kopu dostali v prvním poločase do vedení a mířili za druhým domácím vítězstvím. Jenže Hora po přestávce ve vyložené šanci trefil pouze tyč a chvíli poté Slovácko vyrovnalo, když po rohovém kopu hlavičkoval Valenta.

To už hráli hosté v deseti hráčích a chvíli poté přišli o dalšího – stejně jako Kubáň dostal dvě žluté karty také Ondřejka. Klokani ale nezvládli závěr zápasu, domácí obrana uklízela nakopávané míče, a to s takovou vervou, že se jí povedlo rozbít okno sousedního domu.

Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko 1:1 (1:0)

Branky: 33. Jindřišek - 66. Valenta. Rozhodčí: Ochotnický - Urban, Hrabovský. ŽK: Hora - Kuncl, Ondřejka, Petr, Kubáň, Melichárek. ČK: 59. Kubáň, 75. Ondřejka. Diváci: 4053.

Slavia Praha - FK Teplice 0:7 (0:2)
Branky: 64., 79. a 87. Mahmutovič, 11. Táborský, 28. Jablonský, 72. Matula, 90. Ljevakovič. Rozhodčí: L. Kovařík - Nádvorník, Dobrovolný. ŽK: Zmrhal, Dostál, Kisel, Nitrianský - Ljevakovič, Matula, Táborský. ČK: 69. Kisel. Diváci: 6458.

autor: mch
Spustit audio