'Teď jsme zklamaní, ale to je život.' Hokejisty Jihlavy po nezvládnuté baráži znovu čeká WSM liga

23. duben 2018 19:55

Fanoušci hokejové Komety slaví. Brno získalo svůj třináctý mistrovský titul a v historické tabulce má o jeden víc než Jihlava. Její příznivci naopak zažívají těžké chvíle. Hokejová Dukla sice zvítězila v posledním kole baráže nad Karlovými Vary 3:2, jenže k záchraně extraligy jí to nestačilo.

„Nedá se nic dělat, je to sport. Každé mužstvo je celkem dobré, takže to záleželo na štěstí a na momentální kondici. Nezanevřu na hokej. Když budu mít zdraví, tak budu chodit,“ vypraví fanoušek Dukly František Hladký.

Ten chodí v Jihlavě na hokej více než padesát let. Dukla měla baráž skvěle rozehranou. Podle trenéra Petra Vlka o záchranu přišla hlavně domácí porážkami s prvoligovými soupeři.

„To byl ten druhý týden, kdy jsme po čtyřech kolech měli deset bodů, pak jsme prohráli dvě domácí utkání a tam se lámal chleba,“ má jasno Vlka.

Že by někoho v baráži svěřenci Petra Vlka podcenili, si jihlavský trenér nemyslí.

„Bohužel jsme góly nedali a dostali jsme je lacině. Samozřejmě týmy to tady zavřely a je těžké se proti tomu prosadit. Teď jsme zklamaní, ale to je život,“ uvědomuje si jihlavský trenér.

Hodně smutný byl po neúspěchu v baráži jihlavský hokejový kapitán Tomáš Čachotský.

„Myslím si, že můžeme odejít se vztyčenou hlavou, odmakali jsme to. Bohužel v baráži nám to uteklo,“ neskrýval zklamání Čachotský.

Dukla tak po roce mezi českou hokejovou elitou extraligu opouští. Naopak v nejvyšší soutěži se udržel Litvínov a z WSM ligy postoupily Karlovy Vary.

autor: jak
Spustit audio