Tábory na Vyškovsku ovlivnily velké deště. V Ludíkově to ale skauti nevzdávají

28. červen 2013

O prvním prázdninovém dnu se mnoho dětí vypravuje na stanové tábory. Dlouhotrvající deště začátku týdne však na některých tábořištích na jižní Moravě napáchaly mokré škody. Například v Ludíkově na Vyškovsku se s podmáčenou loukou vypořádávali celý týden.

Skautský vedoucí Ondřej Černý se celý týden snažil s dalšími dobrovolníky postavit tolik tábora, kolik jen počasí dovolí.

Kromě deště samotného se potýkali s velmi podmáčenou loukou, do které se špatně zapouští kůly pro konstrukci táborových staveb.

Malí skauti ale na mokru spát nebudou.

„Stany se budou stavět na jediném suchém místě, které tady máme, naštěstí. Je trošku vyvýšený, takže tam nějak postavíme ty stany, tam se děcka nastěhují. No a pak nám asi budou pomáhat se stavbou těch ostatních věcí, jako je kuchyň, umývárka, a tak dál, co bude ještě potřeba,“ plánuje Černý.

I když tento týden byl pro organizátory hektický, hlavní vedoucí Kamila Dufková je ohledně průběhu tábora optimistická.

„Já myslím, že to určitě zvládneme, máme kolem sebe strašně moc ochotných lidí, kteří se teďka mobilizovali, moc nám pomáhají, ať už to jsou naši kamarádi, lidi z vesnice, všichni, kteří nám mohou nabídnout nějakou pomoc, tak to teď dělají, a teď to vypadá, že bude i lepší počasí, takže to všechno snad doženeme,“ říká vedoucí tábora.

autoři: Tomáš S. Šťástka , jel
Spustit audio