Tábor je město cyklokrosu zaslíbené, jel se tu závod mistrovství Evropy

6. listopad 2017

Z mistrovství Evropy cyklokrosařů v Táboře mají Češi dvě medaile. Motor České Budějovice rozstřílel Vsetín. Jihostroj České Budějovice neprohrál ještě ani jeden set. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Tábor hostil závod mistrovství Evropy v cyklokrosu. Šéf šampionátu Petr Balogh si pochvaloval už při pohledu do startovní listiny. „My jsme samozřejmě hrozně nadšení účastí, protože oproti minulému mistrovství v Trnavě je to nárůst o sto procent. Startuje necelých 300 závodníků, je to úžasné,“ řekl.

Fanoušci mají cyklokros v Táboře moc rádi. „Závidíme jako všichni z České republiky, kdo dělají cyklistiku, tady se to povedlo,“ řekl jeden z diváků. „Každý druhý Táborák tím žije,“ dodal místní fanoušek.

Že se Tábor zapsal na cyklokrosovou mapu jako město tomuto sportu zaslíbené, potvrzuje také Čestmír Kalaš, legenda českého cyklokrosu. „Bez nadsázky, když porovnávám kulturu přípravy šampionátu, Tábor se může rovnat těm nejlepším v Belgii a Holandsku,“ připomněl.

Česká reprezentace v Táboře vybojovala dvě medaile. Stříbrnou v juniorech získal Tomáš Kopecký, který trvale žije v Nizozemsku. „Chtěl jsem vyhrát, když jsem byl tak blízko, ale nakonec stříbrná medaile. Moc dobrý závod, skvělá atmosféra,“ komentoval.

Bronz přidala v kategorii do 23 let Nikola Nosková. „Bylo to hodně náročné, ty čtyři okruhy na trati byly až dost. V posledním kole, kdy nám ujela Italka, už jsem ani nečekala, že to dojedeme,“ řekla.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Hokejový Motor před přestávkou nadělil Vsetínu na cestu osmičku. Na skóre 8:0 se Luboš Rob podepsal třemi góly. „Když hráč dá dva góly, tak samozřejmě přemýšlí o třetím. Hattrick je hattrick. Jsem rád, že jsem ho dal v dalším střídání, kdy jsem šel na led,“ dodal.

Fanoušci Motoru České Budějovice v Budvar aréně

Fotbalové Dynamo s Pardubicemi hrálo bez gólů. Brankář Jindřich Staněk moc práce neměl. „Nějakou vyloženou šanci oni neměli, takže jsem spíš řešil centry a rozehrávku. Celý zápas jsme byli lepší, ale oni dobře hráli v obranném bloku. Bylo pár šancí, které jsme měli proměnit. Je to zase ztráta dvou bodů, takže určitě zklamání,“ popsal.

Táborsko ve stejné soutěži, tedy Fotbalové národní lize, porazilo v Praze 2:0 Žižkov.

Ve volejbalové nejvyšší soutěži Jihostroj vyhrál 3:0 také v Praze a v extralize neztratil ani jediný set.

V nejvyšší soutěži házenkářů Strakonice - Hranice 23:29. Ve druhé lize Lokomotiva České Budějovice porazila Lokomotivu Vršovice 32:27. „Líbilo se mi, že kluci udrželi svoji hru, i když se jim nedařilo. Začátek byl trochu nervóznější, dostali jsme pár zbytečných gólů, ale postupem času se projevila naše herní vyspělost a porazili jsme je docela s přehledem o pět branek,“ chválil vedoucí týmu Karel Tomáš.

Tabulka:

Zápasy krajského přeboru fotbalistů přinesly o víkendu tyto výsledky: Hluboká - Osek 6:0, Čimelice - Milevsko 2:1, Rudolfov - Katovice 1:3, Protivín - Dražice 2:1, Dačice - Jindřichův Hradec 0:6, Nová Včelnice - Třeboň 1:1, Želeč - Sezimovo Ústí 3:1 a Táborsko - Olešník 4:0.

Tabulku vede Želeč s 35 body, druhý je Jindřichův Hradec (30 bodů) a třetí Táborsko (26 bodů). Na konci žebříčku jsou Sezimovo Ústí (13 bodů), Nová Včelnice (11 bodů) a Dačice (4 body).

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio