Světový šampionát volejbalistek živě na Radiožurnálu Sport. Jak se povede českým reprezentantkám?

26. září 2022

V Nizozemsku a Polsku se koná mistrovství světa volejbalistek i s českou účastí. Po dvanácti letech se nejlepší tuzemské hráčky představí mezi elitou. Svěřenkyně trenéra Jannise Athanasopulose čeká ve skupině pět duelů. Ve hře je kromě postupu do další fáze turnaje i olympijská kvalifikace. Působení českého celku bude přímo z nizozemského Arnhemu monitorovat reportér Mikuláš Jáša. Poslouchejte Radiožurnál Sport a neunikne vám nic ze světového šampionátu.

České volejbalistky na úvod mistrovství světa vzdorovaly favorizovaným Brazilkám. Stříbrným olympijským medailistkám z loňských her v Tokiu vzaly set, ale v nizozemském Arnhemu nakonec prohrály 1:3. V druhém utkání jednozačně nestačily na Japonky, když prohrály 0:3 a ve třetím setu uhrály jen dvanáct bodů. S Argentinkami odehrály podstatně vyrovnanější bitvu, ale ve třetím setu se zápas zlomil.

Výsledky Češek na MS ve volejbale:

  • Sobota 24. září: Brazílie - Česko 3:1 na sety
  • Pondělí 26. září: Japonsko - Česko 3:0 na sety
  • Středa 28. září: Argentina - Česko 3:1 na sety
  • Pátek 30. září: Čína - Česko 3:0 na sety 
  • Sobota 1. října: Kolumbie - Česko 1:3 na sety

Čtěte také

Do světového žebříčku se počítají i uhrané sety, takže o motivaci mají české hráčky postaráno. Do olympijské kvalifikace se totiž dostane čtyřiadvacet nejlepších celků a český tým si momentálně drží devatenáctou pozici. Titul světových šampionek obhajují Srbky, olympijský triumf v Tokiu vybojoval výběr Spojených států amerických. Naopak na turnaji se z důvodu invaze ruských vojsk na Ukrajinu nepředstaví tým Rusek. 

autoři: Radiožurnál Sport , rej
Spustit audio

Související