Světová populace roste a potřebuje stále více proteinu. Výroba umělého masa je udržitelnější, věří chemický inženýr
„Spousta lidí prostě chce jíst maso. Tak jsme si řekli, proč ho neudělat jinak – udržitelně,“ vypráví šéf společnosti, která vyvíjí umělé maso. V budoucnu by se mohlo dát upravit tak, aby se zlepšily i zdravotní dopady na strávníka. Je ale umělé maso vůbec dobré? A proč ho ještě nevidíme v obchodech? Poslechněte si první epizodu podcastu Budoucnost R. Hostem je chemický inženýr Brian Spears z New Age Meats, která pěstuje maso ze zvířecích buněk bez nutnosti zvířata zabíjet.
Co by měl být první krok k tomu, abychom se vyhnuli momentu, kdy náš svět přestane být obyvatelný? Podcast Budoucnost R se ptá vědeckých osobností z různých oborů – od genetiky až po mobilitu. Na nové epizody se můžete těšit vždy ve čtvrtek. Poslouchejte každý týden na webu Radiožurnálu a v aplikaci mujRozhlas.
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Nejasná analýza, žádný rozsudek. Fond neví, zda bude vymáhat po Agrofertu dotace kvůli Babišovu střetu
-
‚Chránila vás TOP 09 před Redlem?‘ Klíčový svědek Augustín vypovídal o kauze Dozimetr tři dny
-
Nejsou žádná data, že by inkluze zničila české školství, myslí si sociolog Prokop
-
Prezident má na Babiše jedinou páku. Tou je tlak veřejnosti na řešení střetu zájmů, soudí Dolejší