Světová populace roste a potřebuje stále více proteinu. Výroba umělého masa je udržitelnější, věří chemický inženýr

4. prosinec 2019
Podcast Budoucnost R

„Spousta lidí prostě chce jíst maso. Tak jsme si řekli, proč ho neudělat jinak – udržitelně,“ vypráví šéf společnosti, která vyvíjí umělé maso. V budoucnu by se mohlo dát upravit tak, aby se zlepšily i zdravotní dopady na strávníka. Je ale umělé maso vůbec dobré? A proč ho ještě nevidíme v obchodech? Poslechněte si první epizodu podcastu Budoucnost R. Hostem je chemický inženýr Brian Spears z New Age Meats, která pěstuje maso ze zvířecích buněk bez nutnosti zvířata zabíjet.

Co by měl být první krok k tomu, abychom se vyhnuli momentu, kdy náš svět přestane být obyvatelný? Podcast Budoucnost R se ptá vědeckých osobností z různých oborů – od genetiky až po mobilitu. Na nové epizody se můžete těšit vždy ve čtvrtek. Poslouchejte každý týden na webu Radiožurnálu a v aplikaci mujRozhlas.

autor: Vojtěch Koval
Spustit audio

Související