Super Tom je zpátky, chválí fanoušci West Hamu Tomáše Součka. Zadaří se proti Aston Ville?

26. srpen 2022

Po výhře anglického celku West Ham United na hřišti dánského Viborgu v Evropské konferenční lize je v anglickém týmu lepší nálada. Tomáš Souček se jednou trefil a jednou asistoval. Jak se cítí český fotbalista po výhře 3:0? A proč West Ham nedává branky v Premier League? Nejen to rozebírají v pořadu S mikrofonem do Anglie moderátor Martin Minha s experty Petrem Mikolandou a Janem Pěruškou.

„Tomáš Souček se na zápas těšil, věděl, že bude hrát, ale asi netušil, že se zapíše asistencí a brankou,“ komentuje Petr Mikolanda, který by si přál, aby West Ham United v losu dostal za soupeře do dalšího kola  Evropské konferenční ligy Slovácko.

„Pro Slovácko z pozice herního nasazení, pro fanoušky, marketing klubu je to tým z Premier League, který by přijel do České republiky. Určitě by fanoušci Slovácka, ale i celého českého fotbalu měli radost.“

Co se ale děje nyní ve West Hamu? Tým prohrál v prvním kole Premier League s Manchesterem City, pak na Nottinghamu, kde měl velkou smůlu a neproměnil šance. A naposledy ve třetím kole prohrál na domácí půdě s Brightonem 0:2.

„Největší problém je to, že West Ham nedával branky, mají spoustu šancí a neproměňují. Druhá věc je, že manažer Moyes si nechal hráče, kteří začali v Premier League z minulé sezony, ti se ale zranili. Ale teď bude o víkendu úplně jiná nálada. A samozřejmě dva, tři zápasy se počká, jak to bude vypadat. Udělaly se dva, tři přestupy, ale je potřeba se rozehrát. Je to o tom, že West Ham nedával branky, šancí bylo dost, ale netrefoval,“ hodnotí Mikolanda.

Vladimír Coufal v zápase proti Viborgu chyběl, ale Moyes řekl, že mu jen chtěl dát pauzu, protože ze zápasu s Brightonem prý odešel s otřesem mozku, byl střídán ještě před koncem zápasu. Ale měl by být už připravený na ligové utkání s Aston Villou, které se hraje v neděli. „West Ham sráží dolů individuální chyby, ať už to jsou zakončení vepředu nebo řešení defensivních situací, když to pominou, tak sezona může být jenom k lepšímu,“ odhaduje Jan Pěruška.

Poslechněte si celý díl pořadu, který důkladně rozebírá třetí kolo Premier League.

autoři: Martin Minha , prh
Spustit audio

Související