„Super bowl“ v Jihlavě nakonec domácí fotbalisté nezískali. Podlehli soupeřům z Ústí

16. červenec 2018 11:13

Jihlava byla svědkem důležitého zápasu amerického fotbalu mezi místním týmem Gladiators a týmem z Ústí nad Labem. Šlo o postup mezi českou elitu, proto přenesený zámořský název super bowl. Jihlavští svěřenci trenéra Ondřeje Pauluse ale nakonec prohráli.

Utkání na jihlavském stadionu sledovala asi tisícovka diváků a americké fotbalisty přišel podpořit i hokejový brankář týmu Calgary Flames David Rittich.

Americký fotbal, Jihlava

„Je to tým amerického fotbalu z mého rodného města, tak jsem určitě rád přišel podpořit. Byla to pro mě čest, že vybrali právě mě,“ usmál se brankář, rodák z Jihlavy. Na otázku, zda si v náročném hokejovém programu udělá chvilku na americký fotbal, odpověděl: „Byli jsme na zápase amerického fotbalu, tak uvidím ty rozdíly tady,“ dodal.

Na začátku Jihlava vedla

Jihlavští Gladiátoři zahájili utkání výborně, vedli v poměru 3:0. V pozdějších minutách se ale hra domácího týmu zadrhla.

„My jsme první poločas hráli silovou, ranovou hru a fungovalo to, dokud jsme nezačali dělat fauly. Jakmile jsme začali dělat fauly, bylo to druhý a osm, třetí a patnáct. Myslím si, že jsme moc mladí na to, abychom dokázali dohánět takový náskok,“ myslí si trenér Ondřej Paulus.

„Chtěli jsme vyhrát, chtěli jsme to potvrdit. Minulý rok nám to uteklo úplně stejně a nechtěli jsme to letos dovolit. Věděli jsme, že to bude těžký, trochu štěstí hrálo proti nám, nebylo to nějak rozdílový, ale ke konci docházelo k chybám,“ dodal kapitán Radek Jindra.

autoři: Jan Kodet , mik
Spustit audio