Strýcová nikdy nevyhrála zahajovací duel Fed Cupu mimo Česko, v Luzernu to chce změnit

16. duben 2016

České tenistky začnou bojovat o další finálovou účast ve Fed Cupu a jako první z nich se v duelu ve švýcarském Lucernu představí Barbora Strýcová. Čerstvá třicátnice se od třinácti hodin utká s domácí favoritkou Timeou Bacsinskou a bude se snažit o svou vůbec první výhru v zahajovacím zápase mimo republiku.

„Tam je taková ceremonie, ty nervy tam pak ještě víc pracují,“ přiznává tenistka Barbora Strýcová, která zažívá nervozitu zahajovacího zápasu výjimečně stejně jako vítězství v těchto duelech.

Když totiž fedcupové utkání za Česko rozehrávala, radovala se jen jednou. Bylo to hned při její reprezentační premiéře před 14 lety v Přerově po duelu nad Kanaďankou Drakeovou. „Mám to v paměti a vůbec si to pamatuji snad míček po míčku,“ říká.

Od té doby už hrála Barbora Strýcová zahajovací duel pouze dvakrát, jako osmnáctiletá podlehla v Itálii tamní favoritce Schiavoneové a předloni ve Španělsku domácí jedničce Suarezové-Navarrové. Teď ji čeká třetí venkovní duel a snad lepší konec.

„Bude to opravdu moc těžký zápas, protože ona teď hraje výborně, bude bojovná, běhavá. Takže já musím být trpělivá, což ona je ale taky. Takže zápas nebude vůbec jednoduchý a já se na to těším,“ přemýšlí Barbora Strýcová o dnešním duelu s Timeou Bacsinskou, kterou zatím dokázala porazit ve všech třech vzájemných zápasech.

A je tedy jasné, že může pokračovat jen jedna ze sérií české hráčky. „Bude to fyzicky náročné, budou se hrát kraťasy, přijdou čopy z obou stran, loby, někdo bude na síti. Uvidíme, jak to dopadne, ale bude strašně náročný zápas a myslím, že se bude i různě vyvíjet,“ říká Petr Pála, který bere případný úspěch Barbory Strýcové jako bonusový.

Bod, se kterým spíše počítá, by měla v dalším odpoledním singlu vybojovat Karolína Plíšková, která by ale pochopitelně přivítala možnost jít na dvorec k zápasu s domácí dvojkou Golubičovou za příznivého stavu. „Já Báře věřím, myslím, že na ni má dobrou hru,“ věří své spoluhráčce Karolína Plíšková.

autor: jpa
Spustit audio