Středočeské kulturní léto nabízí přes 50 zážitků na více než 20 místech, říká radní Středočeského kraje

31. květen 2022

Hostem pořadu K věci byl Václav Švenda, radní Středočeského kraje pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu a také předseda středočeské organizace TOP 09.

Tématem rozhovoru s Tomášem Pancířem byl zejména projekt Středočeské kulturní léto, který právě začíná, nabídka jeho letošního ročníku i důvody a historie vzniku tohoto venkovního konceptu kulturních akcí.

"V minulém roce jsme se snažili pomoci středočeským divadlům, která byla nejvíce zasažena koronavirovou pandemií. Pokles návštěvnosti tam činil 70 %. Chtěli jsme je propojit s diváky a dát příležitost i dalším umělcům. Tak vznikl nápad na projekt, který letos nabízí více než 50 kulturních zážitků na více než 20 místech. Jedná se většinou o naše příspěvkové organizace v oblasti kultury, které sídlí na hradech, zámcích. Máme k dispozici i další areály, jako jsou skanzeny a spousta krásných míst," přibližuje radní.

Hovořilo se také o důsledcích nárůstu cen energií pro příspěvkové organizace kraje v oblasti kultury a památek nebo o projektu stálé expozice chaty Bohuila Hrabala, kterou Středočeský kraj v loňském roce odkoupiů.

Poslechněte si celý audiozáznam pořadu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.