Startuje první hokejová liga

12. září 2012
Zprávy z

Dnes večer začne nový ročník první hokejové ligy. Čtrnáct týmů bude usilovat o co nejlepší výsledek a mezi nimi také tři celky z Vysočiny – Jihlava, Havlíčkův Brod a Třebíč.

Dukla Jihlava bude obhajovat čtvrté místo a už v prvním kole si připomene loňské čtvrtfinále. O půl šesté se doma utká s Hradcem Králové. Asistent jihlavského trenéra Patrik Augusta očekává atraktivní podívanou: „Myslím, že to bude zajímavý souboj. Soupeře známe, oni znají nás, oba týmy se ale malinko obměnily. Je to nová sezona a začíná se od nuly. Duel bude atraktivní tím, že jsme s Hradcem hráli v play off a teď s ním budeme začínat.“

Horácká Slavia Třebíč vyhrála přípravný turnaj na novou sezonu - takzvaný Regionální pohár, a navázala tak na vítězství v loňském ročníku. Předčila Olomouc, Znojmo, Jihlavu a Písek. Trenér Třebíče Kamil Pokorný ale pro klubové stránky uvedl: „Vítězství v Regionálním poháru nepřikládáme zvláštní význam. Je to sice příjemné, ale pořád se jedná jen o přípravu. Pro nás bude důležité, jak budeme hrát od 12. září.“ Fanoušci se můžou přesvědčit na třebíčském zimním stadionu už dnes od půl šesté v utkání s Kadaní.

Havlíčkův Brod se letos do Regionálního poháru nezapojil, v přípravě ale nelenil. Rebelové odehráli devět utkání a jen jednou prohráli. V prvním kole dnes nastoupí na ledě Berouna a příznivci Rebelů se určitě nebudou zlobit, když jejich hráči soupeři vstřelí 11 gólů stejně jako v posledním přípravném utkání Kolínu.

autor: jak
Spustit audio