Startuje liga amerického fotbalu. Jihlavští Gladiátoři nastoupí s americkou posilou

6. duben 2022 10:00

Už tuto neděli zahájí jihlavští hráči amerického fotbalu cestu za obhajobou mistrovského titulu. Dres Gladiátorů oblékne nově posila ze Spojených států. 

Jihlavští hráči amerického fotbalu se chystají na start nového ročníku první ligy. V neděli zahájí cestu za obhajobou mistrovského titulu. Pomoci týmu Vysočina Gladiators by mohla také nová posila z USA Ryan Pahos. 

Miluji Česko …

„Miluji Česko, jedná se už o můj druhý zdejší pobyt. Předtím jsem v roce 2019 působil v Plzni. Dost jsem se podíval do Prahy, do Brna a teď objevuji Jihlavu. Mám velmi rád historii. Je tady také moc dobré jídlo. Kluci z týmu mě už vzali do několika kvalitních restaurací,“ popisuje své úvodní zážitky z druhého pobytu v České republice nový quarterback Vysočiny Gladiators Ryan Pahos. 

Díky svému předešlému angažmá v Plzni a také několika dalším působením v zahraničí může porovnávat: „Český americký fotbal je opravdu dobrý. Hrál  jsem už v řadě zemí, v Německu, v Srbsku, v Mexiku a ta česká soutěž byla z těch všech nejlepší.“

Samozřejmě že například jihlavský fotbalový stadion se asi těžko bude rovnat s podmínkami v Mexiku. „Ano, ano, v Mexiku byl stadion opravdu velký, ten jihlavský je menší, ale útulný a krásný.“

Nová sezóna

Nová sezona bude speciální v tom, že české kluby poměří síly také se dvěma slovenskými Nitrou a Bratislavou. V neděli se hráči Vysočina Gladiators představí právě na hřišti Nitry. „Budeme mít delší cesty, ale jako tým budeme jezdit v autobuse. Ta sezóna nebude tak krátká, bude to posílení,“ pochvaluje si účast slovenských celků v české nejvyšší soutěži hráč amerického fotbalu z Jihlavy Adam Emmer. 

Jeho nový americký spoluhráč Ryan se už během krátkého pobytu na Vysočině stihl stát vášnivým fanouškem hokejové jihlavské Dukly. „Je to super zážitek, hokejové zápasy, hlasití fanoušci, atmosféra, doufám, že stejně skvělí a hlasití fanoušci přijdou také na americký fotbal,“ věří posila Vysočina Gladiators do nadcházející sezóny, Američan Ryan Pahos. 

autoři: Jan Kodet , mik
Spustit audio

Související