Star Wars každý rok nové. Disney si slibuje zisk, diváky láká na nové postavy z okrajů galaxie

10. listopad 2017

Hvězdné války budou mít další tři pokračování. Nové filmy oznámilo studio Disney. Režije se ujme Rian Johnson, který stojí za posledním dílem Last Jedi.

Jedna z nejslavnějších filmových ság o vesmíru bude mít další pokračování. Studio Disney oznámilo, že Star Wars čeká úplně nová trilogie, která naváže na tu zatím poslední, kterou filmaři aktuálně točí.

Studio Disney se na spolupráci pokračování domluvilo s režisérem Rianem Johnsonem. Ten režíroval aktuální osmý díl hvězdných válek s podtitulem Last Jedi. Ten do kin přijde v prosinci a popisuje události asi dvacet let po původní trilogii George Lucase.


Celoroční zisk Walt Disney klesl o čtyři procenta na 8,98 miliardy USD, snížil se tak poprvé od roku 2009. Firma teď sází na novou trilogii.

Kam diváky zavedou následující filmy s pořadovými čísly 10 až 12 zatím není jasné. Studio Disney prozradilo jen to, že představí nové postavy z neprobádaných částí galaxie.

Disney na oblíbenou franšízu Star Wars hodně spoléhá. Kromě číslovaných dílů studio točí i další filmy ze stejného prostředí, které se soustředí na jiné postavy. Nové Hvězdné Války tak do kin budou přicházet pravidelně každý rok.

autoři: , jaw | zdroj: ČTK
Spustit audio