Srbové řeší sestavu před čtyřhrou. Postaví Djokoviće?

16. listopad 2013

Po úvodních dvouhrách hrají čeští tenisté ve finále Davis Cupu se srbským výběrem 1:1. V sobotu je v Bělehradu na programu čtyřhra a oba týmy cítí, že právě dnešní zápas pravděpodobně rozhodne celé finále.

"Zítra hrajeme o vítězství," řekl Tomáš Berdych jako jediný bez okolků to, o čem se už dlouho mluví.

Ostatní zápasy mají své velké favority, jen čtyřhra by měla být vyrovnaná a také rozhodující.

"Jestli bude hrát Djoković… Ani teď nedokážu na tuto otázku odpovědět. Přemýšlel jsem nad ní včera, přemýšlel jsem nad ní dneska a nedošel jsem k nějakému rozumnému závěru," prozrazuje Berdych.

Srbský tým nemá kromě Djokoviće dalšího špičkového tenistu, ale vsadit na místní idol také nemusí být správná volba - čerstvý vítěz Turnaje mistrů totiž čtyřhry nehraje. A jestli bude on sám chtít nastoupit, to se mu na mikrofon Radiožurnálu nechtělo prozrazovat.

"V posledních dvou letech jsem moc čtyřher neodehrál, ale vím, jak je hrát a jak se na kurtu pohybovat. Pokud budu vybrán, pokusím se co nejlépe sladit s jistým mužem pro čtyřhru Nenadem Zimonjićem a získat pro Srbsko další bod," říká.

Čtěte také

Ale když Djoković se Zimonjičem nastoupili před třemi lety právě tady v Bělehradě proti Berdychovi se Štěpánkem, skončilo to českým vítězstvím.

"Oni se na kurtě dokážou docela dobře rozhodit. Když se jim nedaří, trak po sobě umí vyjet. To by pro nás mohlo být dobré, na druhou stranu mluvíme o Djokovićovi. Oni ale mají určitě plnou hlavu toho, co vymyslet. Nechme je, nemusíme si přidělávat další starosti," odhání úvahy o soupeři Tomáš Berdych.

Čeští deblisté nastoupí na kurt po 16. hodině a Radiožurnál u toho nebude chybět, vše podstatné uslyšíte v přímých vstupech.

autoři: mch , mau
Spustit audio