Sports Take o Liberci, snookeru a Rejdicích

3. březen 2009

V pátém vydání pořadu Sports Take jsme se ohlédli za MS v klasickém lyžování v Liberci a díky našemu zpravodaji přímo na místě jsme získali reakci i například Lukáše Bauera. V pravidelné rubrice jsme vám představili Filipa Pytla, který v 18 letech přeplaval kanál La Manche.

Historicky první české vítězství v závodě světového poháru v Adventure race nám nemohlo rozhodně uniknout, ani chystaný freeskiing contest v Rejdicích, ze kterého bude Radio Wave vysílat tuto sobotu (7. března) přímý přenos.

Hra z biliarové rodiny, snooker, kterou Češi pomalu, ale jistě, objevují, hrála prim ve druhé hodině vysílání. Hostem byl Adam Kubín, organizátor největší snookerové exhibice u nás Battle of the Kings, na které se představil i Ronnie O'Sullivan a ve druhém díle se tento týden, proti sobě postaví Mark Selby a Peter Ebdon. Co je to snooker a jaká má pravidla? Jak se získává světová jednička? Jak musí být hráči oblečeni? Kolik stojí vybavení?

00875670.jpeg

Souhrn MS v klasickém lyžování jak ho jinde neuslyšíte. Proč se přesouvala jedna z disciplín? Kdo byl nejúspěšnějším závodníkem šampionátu? Navíc přímo v centru dění byl náš kolega Pavel Petr, takže si můžete poslechnout i hodnocení například Lukáše Bauera.

Rallye šampionáty na světové úrovni už běží o sto šest. Nejrychlejší speciály WRC a jejich posádky si to rozdaly už v Irsku a Norsku, šampionát IRC už má za sebou slavnou Monte Carlo. Jen na tu první soutěž Českého šampionátu si musíme ještě počkat. Podle Honzy Dvořáka se na to musíme ještě párkrát vyspat.

V 18 letech přeplaval kanál La Manche a zařadil se na 6. místo historických tabulek mezi českými plavci a plavkyněmi. Podařilo se nám zkontaktovat se i přímo s Filipem Pytlem, takže se například dozvíte, jak probíhá příprava na takovýto výkon, co je největším nepřítelem a kolik to všechno stálo.

Historické vítězství. Takový byl triumf českého týmu na Bergson Winter Challenge, závodě série světového poháru v Adventure race. Jak závod probíhal? Proč nakonec rozhodovali sekundy, když na trati strávili přes tři dny? Dozvíte se mnohem více i přímo od kapitána týmu, Marka Navrátila.

Czech Freeskiing Open se uskuteční již tuto sobotu (7. března) v Jizerských horách, konkrétně v parku v Rejdicích. Radio Wave přinese přímý přenos. O co půjde?

autor: Miroslav Lenc
Spustit audio