Sportovní ozvěny navštívily Davida Lafatu v Olešníku

25. duben 2022

Lafata je velkou osobností jihočeského sportu. Góly střílel jako na běžícím pásmu a jeden dal i o tomto víkendu. Olešníku pomohl k výhře v krajském přeboru nad Dražicemi 3:0.

Jen pro zajímavost, góly padaly takto: 19. minuta Toth 1:0, 72. minuta Szuó z penalty 2:0 a 79. minuta Lafata 3:0.

David Lafata sleduje priostrředí bějvyšší soutěže, hraje krajský přebor v Olešníku. Kopal v české lize, ve které nastřílel 198 gólů, zahrál si v Rakousku, v Řecku a v reprezentaci. My byli přímo u toho, když popisoval, jak to chodí v jihočeském krajském přeboru.

Přehledy

Tady je čelo tabulky fotbalového krajského přeboru:

První místo Český Krumlov. 21 zápas 46 bodů.

Druhá příčka Prachatice, o záýpas méně, zisk 41 bodů.

Na třetím místě po dvaceti zápasech se 40 body Olešník.

Poslední v tabulce Ondráškovka krajského přeboru je Blatná. 

Fotbalisté Dynama České Budějovice v nadstavbě hráli s Mladou Bolelsaví. Ve fotbalové Fortuna lize inkasovaly České Budějovice v prvním utkání ve skupině o umístění v domácím prostředí od Mladé Boleslavi už v prvním poločase tři góly. Brankář Vojtěch Vorel okomentoval po prohře 2:3 šance pro odvetu.

Táborsko vybojovalo cenný bod v Líšni. V 56. minutě poslal Jihočechy do vedení Mezera, osm minut před koncem vyrovnal domácí Černín.

Připomene si i páteční výsledek třetí ligy. Písek – Hostouň 1:1. Domácí vedli po Stejskalově trefě ve 43. minutě, v 53. srovnal skóre Miker.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio