Sportovcem roku je podruhé v kariéře tenistka Petra Kvitová

22. prosinec 2014

Letos na vítězství v anketě Sportovec roku zlatá medaile z olympijských her nestačila. Podruhé v kariéře se z vítězství raduje Petra Kvitová, která ovládla travnatý Wimbledon. Cenu si odnesla po stejném úspěchu i v roce 2011. Druhá skončila zlatá snowboradcrossařka Eva Samková, třetí rychlobruslařka Martina Sáblíková.

Petra Kvitová vyhrála na začátku července nejslavnější grandslam a díky tomu "zastínila" zbylé členy nejlepší desítky anktey Sportovec roku, ve které byli ještě tenista Tomáš Berdych, sedmý muž cyklistické Tour de France Leopold König, mistr světa v judu Lukáš Krpálek, dvojnásobná olympijská medailistka v biatlonu Gabriela Soukalová, skifařský mistr světa Ondřej Synek, mistryně Evropy v hodu oštěpem Barbora Špotáková a trojnásobný olympijský medailista v biatlonu Ondřej Moravec.

Kvitová k wimbledonskému titulu pak přidala ještě úspěch v podobě třetí výhry ve Fed Cupu během čtyř let. A na slavnostním ceremoniálu byly právě tenistky vedené kapitánem Petrem Pálou vyhlášeny nejlepším českým kolektivem za rok 2014. Druhá byla stříbrná biatlonová smíšená štafeta ze Soči a třetí skončili čeští fotbalisté.

autor: špo
Spustit audio