Sponzoři zůstali Kladnu věrní, chceme jim to vrátit, plánuje Jágr

6. srpen 2014

Hokejové legendě Jaromíru Jágrovi skončila dovolená a ve svých 42 letech se chystá na další sezonu v NHL, v zámořské soutěži bude znovu oblékat dres New Jersey. Před novou sezonou neřeší dění v klubu ve kterém hraje, zajímá se hlavně o klub, který vlastní. Kladenští Rytíři touží po rychlém návratu do extraligy a k tomu potřebují podporu dalších sponzorů.

„Měl jsem strach, že většina sponzorů od nás odejde a jsem tedy velice rád, že nám skoro všichni sponzoři zůstali věrní. My jim to nějakým způsobem budeme chtít vrátit, odčinit loňskou sezonu a udělat maximum abychom postoupili dál,“ říká Jaromír Jágr.

Hokejisté Kladna v poslední sezoně svému majiteli radost nedělali. Z 52 zápasů v základní části extraligy dokázali pouze 10 vyhrát za tři body a dalších 7 v prodloužení. I s tím se ale Jaromír Jágr před baráží smířil a doufal, že se tým zachrání mezi elitou. To se však nepodařilo.

Největší problém viděl v přístupu hráčů. „Byl bych hrozně rád, kdyby si hokejisté začali vážit toho, že hrát extraligu není dar, ale musíš si to vybojovat. Ukázaly to týmy z druhé ligy, které neměly lepší mužstvo, ale byly hladovější po úspěchu a postupu,“ myslí si vlastník hokejového Kladna.

„Když někdo je zvyklý jíst pořád maso, tak si toho moc neváží. Ale když někdo jí celý život chleba a najednou vidí kus masa, půjde po něm daleko více než ten, co je na něj zvyklý,“ našel Jágr příměr k situaci v baráži.

Hráči by si koupené licence nevážili

Šance, jak zachránit Kladno v extralize, nebyla jen na ledě, ale i po skončení sezony. Ale i kdyby se objevila nabídka na odkup licence od jiného klubu, Jaromír Jágr by ji odmítl.

„Když uděláš nějaký průšvih a někdo ho za tebe vyřeší, tak si toho ani nevážíš. Já věřím, že když někdo udělá nějaký průšvih, tak si to musí uvědomit a sám se z toho dostat. Vrátit se tam, kde byl, aby si toho víc vážil,“ poskytuje svůj názor Jágr.

„Věřím tomu, že kdyby se extraliga koupila a zůstali stejní hráči, příští rok bychom řešili stejnou situaci,“ dodává slavná šedesát osmička.

autor: špo
Spustit audio