Spekulace mi radost z postupu nezkazí, usmíval se trenér olomouckých hokejistů Dopita

19. duben 2014

V předposledním utkání baráže mezi Olomoucí a Mladou Boleslaví bylo jasné, že případné vítězství domácích po prodloužení zajistí postup do extraligy oběma týmům. I přes řadu spekulací utkání očekávaným výsledkem skončilo a slavit mohla obě mužstva.

„Vycházelo to tak a je těžké nějaké spekulace řešit. Jsem rád, že už se konečně vyspím, že to ze mě spadne, protože to bylo hodně psychicky náročný. Nic jiného řešit nebudu,“ řekl po utkání útočník Mladé Boleslavi Michal Broš.

V podobném duchu hovořil i majitel olomouckého klubu a asistent trenéra Jiří Dopita.

„Hlavně si s tím nenechám vůbec zkazit náladu. Spekulace byly, počítat umíme všichni. Chtěl bych ale zdůraznit, že ani my ani Mladá Boleslav jsme si nevyhráli baráž tímto zápasem. Máme lepší bilanci jak s Chomutovem, tak s Kladnem. Jsem šťastný, že to takhle dopadlo, postoupili jsme do extraligy a tím to pro mě hasne.“

„Hodně jsem o tom přemýšlel, protože takovým spekulacím se jde jen těžko bránit. Víme, že budou takové spekulace, už byly před zápasem, takže mě to nemohlo minout,“ doplnil Dopitu Marian Jelínek, trenér boleslavských hokejistů.

„Postup jsme si za výkony v baráži zasloužili. Tým má obrovskou sílu, vůli a byli jsme lepší než mančafty, které skončily pod námi,“ jásal při postupových oslavách olomoucký obránce Mario Cartelli.

Na extraligu v Olomouci zatím chybí peníze

Olomouc ale bude muset začít shánět finanční prostředky na nejvyšší českou soutěž. Podle Dopity je teď na řadě celá řada jednání s vedením města, Olomouckého kraje a firmami.

Finanční situace není úplně dobrá a mluví se o tom, že o extraligovou licenci by mohly mít zájem oba neúspěšné kluby z letošní baráže tedy Chomutov a Kladno. Stoprocentně bude o extralize v Olomouci jasno až před jejím startem.

autoři: min , špo , Vojtěch Bureš , vman
Spustit audio