Spartu čeká v Göteborgu finále hokejové LM. Bude se hrát aktivně, věří kapitán Hlinka

6. únor 2017

Finále jen na jeden zápas mají hokejová a fotbalová liga mistrů společné. Pro hokejisty, kteří jsou zvyklí hrát spíše série play off, je to ale nezvyklá věc. Navíc, když ve finále má jeden z týmů výhodu domácího prostředí. To je případ švédské Frölundy, která bude v úterý hostit ve finále Ligy mistrů pražskou Spartu.

„Myslím, že oba týmy budou chtít hrát výborně do obrany. Tím nemyslím pasivně, ale tak, aby nedocházelo k přečíslením, aby se neprohrávaly osobní souboje a další věci, na které se tlačí,“ říká trenér Sparty Jiří Kalous.

Sparta chtěla změnit místo konání finálového zápasu a přetáhnout poslední duel soutěže do Prahy, kde byla plná O2 Arena na semifinálový duel. Jenže to se nepovedlo, hrát se bude v Göteborgu a finále na jeden zápas může mít i svá taktická specifika.

„Když se hrálo na dva zápasy a prohrávalo se o gól, tak se nikdy neodvolával gólman, protože se ten gól mohl rozhodnout. Teď to bude jiné. Nebude se nikdo šetřit – ani oni, ani my, takže to bude urputný boj,“ těší se útočník pražského celku Lukáš Pech na finále hokejové Ligy mistrů.

Český tým je ve finále poprvé, Frölunda potřetí za poslední tři roky. Indiáni z Göteborgu jsou navíc úřadujícím mistrem a k tomu je údajně požene plná hala. I když se ale bude hrát jen na jediný zápas, nemuselo by to být tolik opatrné – myslí si nezkušenější ze Sparťanů Jaroslav Hlinka.

„Myslím, že to nebude svázané a že se bude hrát aktivně, my tedy určitě. Když jsem viděl zápas Frölunda, tak hráli taky hodně celoplošně, takže si nemyslím, že bude hrát někdo zaďoura,“ myslí si Hlinka.

Finále hokejové Ligy mistrů mezi Frölundou a pražskou Spartou začne ve švédském Göteborgu zítra v 19.05. A Sparta má s sebou nejen Hlinku a Vránu se zkušenostmi ze Švédska i NHL, ale i čtyři autobusy a půlku letadla fanoušků.

autor: fk
Spustit audio