Sparťanský záložník Josef Hušbauer mění dres. Přestupuje k rivalovi ze Slavie

16. prosinec 2015

Záložník Josef Hušbauer přestoupil ze Sparty do konkurenčního pražského klubu Slavie. Pětadvacetiletý fotbalista v Edenu podepsal smlouvu do června 2019.

Sparta o odchodu svého odchovance informovala na internetových stránkách. Hušbauer už slávistické fanoušky pozdravil na videu z New Yorku.

Hušbauer, který je sparťanským odchovancem, vybojoval s týmem zatím poslední ligový titul v sezoně 2013/2014. Poté odešel na hostování do italského Cagliari. Tam se bohužel neprosadil a po půl roce se vrátil zpět na letnou.

„Doufám, že opět nastartuji svou kariéru. Půl roku jsem byl v Itálii, kde to nevyšlo. Teď jsem byl půl roku ve Spartě, která mi taky tolik šancí nedala. Takže věřím, že ve Slavii příležitost chytnu a bude se mi dařit. Chtěl bych Slavii pomoci hrát poháry, protože věřím, že na to má,“ řekl na webu Slavie Hušbauer.

U Hušbauera ale plány Slavie rozhodně nekončí. Už dříve si vytipovala poměrně dlouhý seznam zvučných jmen a po Novém roce by měla s přestupy pokračovat.

„Myslím, že obměna týmu je velice dobře naplánovaná. V současnosti na ní pracuje sportovní ředitel a vlastně celý klub. Máme hodně vytipovaných jmen a ta jednání skutečně probíhají,“ souhlasí generální manažer klubu David Trunda. O dalších konkrétních jménech ale zatím mluvit nechce.

autoři: mch , Stanislav Zbyněk | zdroj: ČTK
Spustit audio